Sorra mondanak le erről a zöldségről a spanyolok: egyre kevesebben ültetik
Spanyolországban három éve folyamatosan csökkenő tendenciát mutat a fokhagymatermesztés területe.
Spanyolországban három éve folyamatosan csökkenő tendenciát mutat a fokhagymatermesztés területe.
A francia szupermarketek már tapasztaltak ellátási nehézségeket a spanyolországi áradásokat követően.
Spanyolországban meghaladja a világjárvány előtti szintet a friss gyümölcsök fogyasztása.
Bár a boltokban egyre drágább a burgonya, a termelők jövedelme folyamatosan mérséklődik.
Rekordmeleg a Földközi-tenger, a vízhőmérséklet helyenként a 30 fokot is meghaladja.
Jó értékesítési eredményekkel és az utóbbi két évnél lényegesen magasabb termelői átlagárakkal búcsúzik a 2024-es spanyol szamócaszezon.
Spanyolországban idén is folytatódik a fokhagymaterület évek óta tartó zsugorodása.
Április 8-án érkezett meg az első kis tételű spanyol cseresznyeszállítmány Hollandiába, 75 euró/kg volt az extra korai gyümölcs ára.
Olyan sok olívaolajat lopnak el a spanyol boltokból, hogy már kénytelenek különböző módszerekkel védeni a készleteket.
A spanyolországi problémák miatt Hollandiában jó év elé nézhetnek a paradicsomágazat szereplői.
Alacsony szinten stabilizálódott a paradicsom ára a holland és a spanyol piacokon.
Már az Európai Bizottság madridi irodája előtt tiltakoznak a tüntető spanyol gazdák.
Nemzeti ételük miatt aggódnak a spanyolok, amely teljesen eltűnhet egy uniós tilalom nyomán.
Az Egyesült Királyságban a Tesco úgy döntött, hogy mag nélküli hibrid gyümölcsöket hoz létre.
A spanyol gazdák is utcára fognak vonulni a következő hetekben, de a pontos dátum még nem ismert.
Évek óta megállás nélkül drágul az olívaolaj ára Spanyolországban, mostanra már a két és félszeresére emelkedett.
A paradicsom, a paprika és az uborka ára is jóval magasabb az idén Almeríában, mint tavaly, a padlizsán az egyedüli kivétel.
Luxuscikk lett a spanyol olajbogyó, de milyen hatással lesz ez az olívaolaj piacára?
Igen vegyes képet mutat a paradicsom piaca világszerte, az árak is hol emelkedtek, hol nőttek.
Bár a szeptemberi adat 6%-os csökkenést jelez, az év első 9 hónapjában 9%-kal nőtt a spanyol zöldség-gyümölcs import volumene.
A fenntarthatóság, az állatjólét és az egészséges életmód is egyre fontosabb szempont a fogyasztóknak.
Amit korábban hulladéknak hívtunk, arra másodlagos nyersanyagként kell tekinteni.
A broilercsirkék tartása drámai fejlődésen ment keresztül, jelenleg azonban egyre növekvő ellenérzéseket vált ki a társadalomban.
December 3-5. között rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát Siófokon.
A folyamatos megújulás, a mindenkori piac követelményeihez alkalmazkodó hatékony válaszadás az agrárium elsődleges feladata lesz a jövőben.
A mezőgazdasági igényekre szabott vállalatirányítási rendszerek az agrárcégek legjobb eszközei lehetnek arra, hogy megőrizzék és növeljék versenyképességüket.