Itt az áremelés: durván megdrágultak ezek az élelmiszerek a boltokban
2023. áprilishoz viszonyítva az élelmiszerek ára 1,0 százalékkal nőtt, ezen belül a leginkább a cukoré (30,4 százalék).
2023. áprilishoz viszonyítva az élelmiszerek ára 1,0 százalékkal nőtt, ezen belül a leginkább a cukoré (30,4 százalék).
A magas alapanyagárak, az energia- és üzemanyagköltségek, a logisztikai kiadások és a munkaerőhiány a hazai tésztagyártókat sem kerülték el.
Olaszország állítja elő az EU által megtermelt száraztészta-mennyiség több mint kétharmadát.
Jócskán megdrágult a száraztészta az elmúlt időszakban, és a jelek szerint ez a jövőben is így fog maradni.
A Kanadában tomboló aszály és az európai rossz termés világszerte megemelheti a száraztészták árát.
Vannak olyan élelmiszerek, amelyek kedvezőbb áron kaphatóak itthon, mint a szomszédos országokban.
Komoly vita van a nagy tésztagyártók és az uniós kormányok között, mivel az alacsonyabb búzaárak ellenére is folytatódik a tészták árának emelkedése.
Több élelmiszer ára csökkenésnek indult Magyarországon, de még mindig messze vagyunk a korábbi áraktól.
Minden eddiginél nagyobb standdal vesz részt az Agrármarketing Centrum a Kereskedelmi Márkák Kiállításán Amszterdamban.
Júniustól indul a kötelező akciózás a boltokban a szankciós élelmiszerár-infláció letörése érdekében.
A Lidl Magyarország 2023. március 06-tól újabb 100 termék fogyasztói árát csökkenti.
Míg az EU-s átlagot tekintve 22 százalékkal drágultak meg a tésztafélék, Magyarországon 70 százalékos volt az áremelkedés.
Tovább drágult az élet.
40 ezer tonnás gabonatároló rendszert épít a cég.
Az utóbbi években határozottan csökkent a száraztészták fogyasztói ára.
Az idén ötvenéves Gyermelyi Zrt. a harmadik malmát építi Magyarországon.
Egekben a sertéspárizsi, a tojás és a sajt ára.
A rászorulókhoz kerül.
A szakember szerint az agrár- és az élelmiszerban a kapacitásnövelő beruházások a második félévben, vagy inkább jövőre indulhatnak be.
Az út melletti szántóföldeken legelésző vadak látványa mindaddig szemet gyönyörködtető, ameddig nem tévednek a kocsi elé.
Egyre nagyobb az igény a mentes termékekre, napjainkban az emberek körülbelül 10 százalékának van szüksége arra, hogy gluténmentesen étkezzen.
A haszonnövényeink vitamintartalma folyamatosan csökken, beltartalmi értékeik már meg sem közelítik az évtizedekkel ezelőtti szintet.
A hazai növénytermesztők még nem tartják olyan fontosnak a fenntarthatóság kérdését, mint az állattenyésztők.
A szálastakarmány-betakarítás gépeinek szerves részét alkotják cégünk kínálatában a szlovén SIP gépei.
Töprengéssel teli és nagyon elhúzódó kezdet jellemezte az idei fajtaválasztási szezont