Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
A több mint 200 kiállítónak teret adó eseményen a "Kapj rá!" stand látványkonyhájában naponta kétszer készülnek majd a finom halételek, ahol séfek mutatják be, hogyan lehet egyszerűen, szálkamentesen elkészíteni a különféle halakat. A finomságok mellett ismeretterjesztő kiadványokkal és receptfüzetekkel is gazdagodhatnak a látogatók, amelyekből többek között a halételek feldolgozását, elkészítési módozatait tanulhatják meg.
A "Kapj rá!" kampány fő célja, hogy ösztönözze a halfogyasztást és felhívja a figyelmet a halételek változatosságára, valamint az egészségre gyakorolt jótékony hatásaira. Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezetője, a bábolnai sajtótájékoztatón megerősítette, hogy a kínálatot a látványkonyha gazdagítja, ami által a vendégek nemcsak megízlelhetik, hanem meg is nézhetik, hogy miként készülnek el a friss és könnyű halfogások. Az idei évben a kialakult járványügyi helyzet ellenére az AMC továbbra is folytatja a kampányát, természetesen fokozott figyelmet fordítva a biztonságra, tette hozzá Ondré Péter.
Az AMC azt tervezi, hogy az Öreg-tavi Nagy Halászfesztiválon, illetve a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásáron is meg fognak jelenni saját standdal. Ezen kívül a kommunikációs kampány részeként PR cikkekkel-, online-, és közösségimédia-hirdetésekkel is jelen lesznek. Továbbá, piackutatást is végeznek, ahol felmérik a fogyasztói szokásokban bekövetkezett változásokat, valamint hatékonyságvizsgálatot is indítottak a kampány eddigi elemeiről.
- mondta el Ondré Péter.
Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) szóvivője kiemelte, hogy a halfogyasztás ösztönzésére a már futó "Kapj rá!" kampány mellett elindul a "Halpéntek" nevű program. Ennek célja, hogy minden pénteken felhívja a figyelmet a halételek egészséges mivoltára, a heti legalább egyszeri fogyasztás fontosságára, illetve a magyar hal élelmiszerbiztonsági előnyére. Lévai Ferenc hozzátette, a kialakult járványhelyzet és az annak nyomán kialakuló krízishelyzet nehéz helyzetbe hozta a halászati és halgazdálkodási ágazatot is, a szállodák és a vendéglátó egységek bezárása következtében csökkent a halfogyasztás mértéke. A lendület visszaszerzését a hazai piacon történő intenzív hazai halfogyasztás ösztönző kampány jelenthetné.