A PENNY vezetőivel tárgyalt az Agrárkamara

A PENNY vezetőivel tárgyalt az Agrárkamara

agrarszektor.hu
A PENNY kiskereskedelmi áruházlánc nyitott arra, hogy 223 magyarországi üzletében növelje a hazai élelmiszerek arányát. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a PENNY Market Kft. vezetőivel egyebek között erről is egyeztetett, tudhattuk meg a két szervezet közös közleményéből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A NAK a PENNY Market Kft. vezetőivel egyeztetett, alapvetően a friss zöldség-gyümölcs, tejtermék, baromfi és hús termékkörökre fókuszálva. Éder Tamás, a NAK élelmiszeriparért felelős országos alelnöke elmondta, hogy az Agrárkamara célja az, hogy az üzletek polcain elsődlegesen azok a friss, illetve feldolgozott élelmiszerek legyenek megtalálhatóak, amelyekből a magyar élelmiszergazdaság szereplői megfelelő mennyiséget és minőséget állítanak elő. A koronavírus hatványozottan rámutatott arra, hogy mennyire fontos a hazai áruk előnyben részesítése. Ezért hosszú távon is erősíteni kell a hazai előállítók értékesítési lehetőségeit, hangsúlyozta Éder Tamás, a NAK élelmiszeriparért felelős országos alelnöke.

Mártonffy Béla, a NAK Országos Kertészeti és Beszállítóipari Osztályának elnöke arról beszélt, hogy a magyar termelők képesek magas színvonalon, folyamatosan jó minőségben zöldséget és gyümölcsöt termelni, igényes, friss áruval ellátni a piacot, megfelelve a magas követelményeknek. A kamara pedig segíti az üzletláncokat a potenciális partner termelők feltérképezésében és a kapcsolatok kiépítésében is.

Florian Jens Naegele, a PENNY Market Kft. vezérigazgatója elmondta, hogy a magyar beszállítóikkal való együttműködés és a magyar termékek forgalmazása mindig fontos volt számunkra. A jelenlegi járványhelyzetből adódó kihívások arra ösztönzik a céget, hogy a Magyarországon működő vállalatok támogatása és a hazai munkahelyek megőrzése érdekében tovább bővítsék a magyar beszállítói hálózatukat és a jó minőségű magyar termékek arányát a szortimentjükben.

Az Agrárkamara folyamatosan konzultál a kiskereskedelmi áruházláncokkal, ennek volt újabb mérföldköve a Magyarországon 223 üzlettel, három logisztikai központtal (Alsónémedi, Karcag, Veszprém) rendelkező, közel 4700 munkavállalót foglalkoztató PENNY-vel való egyeztetés. Az áruházlánc több mint 2000 terméket tart állandó kínálatban, ennek közel kétharmadát magyar beszállítók biztosítják számukra. A PENNY a német központú REWE csoport része, amely húsz európai országban mintegy 15 000 üzletet működtet és közel 330 000 embert foglalkoztat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?