Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Az Eurostat felmérése szerint a 2021-es évben 58,4 millió tonna élelmiszer került a szemétbe (ez az adat magában foglalja az ehető és nem ehető részeket is). A hulladék legnagyobb része, 54%-a a háztartásokból származik, ami lakosonként évente átlagosan 70 kg-nak felel meg. A fennmaradó 46% az élelmiszerlánc felsőbb szintjein keletkező hulladék volt. Az elsődleges élelmiszer-termelésben így uniós polgáronként 11 kg, az italgyártásban pedig 28 kg hulladék keletkezik. Az éttermek és az élelmiszer-szolgáltatók a jelentés szerint uniós polgáronként átlagosan 12 kg élelmiszer-hulladékot termeltek. A kiskereskedelemben és az egyéb élelmiszer-forgalmazásban keletkezett a legkevesebb élelmiszerhulladék. Itt az átlag 9 kg volt lakosonként, ami az Eurostat szerint az összes élelmiszerhulladék 7%-ának felelt meg - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.