Megszületett a döntés: ez komolyan érinti az élelmiszerforgalmat
Az Európai Parlament javaslatának célja az élelmiszer- és textilhulladék keletkezésének megelőzése és a kezeletlen szemétmennyiség csökkentése.
Az Európai Parlament javaslatának célja az élelmiszer- és textilhulladék keletkezésének megelőzése és a kezeletlen szemétmennyiség csökkentése.
A karácsonyi akció után most húsvétra gyűjt adományokat az Élelmiszermentő Központ.
Fontos,hogy a termelésbe fektetett pénz és energia ne vesszen el a rossz tárolási technológia miatt.
A tudatos vásárlásra és az élelmiszerbiztonságra hívja fel a figyelmet az Agrárminisztérium.
Tudatos hűtőhasználattal lehet tenni az élelmiszerpazarlás ellen, csak néhány dologra kell odafigyelni.
Magyar résztvevőkkel indult az élelmiszerpazarlás elleni FoodwaStop COST projekt.
Az Eurostat jelentése szerint a 2021-es évben fejenként 131 kg élelmiszer landolt a kukában az uniós tagállamokban.
Évi több tízezer forintot spórolhatnánk az élelmiszerpazarlás csökkentésével és még a klímának is jót tenne.
Áder János kiemelte, hogy a megtermelt élelmiszer egyharmadát nem fogyasztjuk el.
Még mindig jelentős mennyiségű élelmiszert pazarolnak el az Európai Unió tagállamaiban.
Az energiatakarékosságra nagyon, a húsfogyasztás csökkentésére jóval kevésbé nyitott a magyar társadalom.
Az EU-ban lakosonként 127 kilogramm élelmiszer ment kárba 2020-ban, Magyarországon mintegy 92 kilogramm.
Egy friss felmérés alapján a magyarok 23 százaléka saját bevallása szerint is sok élelmiszert dob ki.
A jövőben végleg eltűnhetnek az élelmiszerekről a lejárati dátumot jelző címkék.
A magyarok többsége tudatosan vásárol, de még ennek ellenére is sok élelmiszert pazarol el.
Rengeteg friss gyümölcs, zöldség, valamint kenyér és tejtermék végzi a kukában hazánkban.
Sokkoló számok láttak napvilágot, évente 153 millió tonna élelmiszert dobnak ki az Európai Unióban.
Így lesz maradékmentes a húsvét.
Hat életmódbeli változtatással mindenki tehet a klímaváltozás ellen.
Körforgásos tudásközpont jött létre Gödöllőn.
Az út melletti szántóföldeken legelésző vadak látványa mindaddig szemet gyönyörködtető, ameddig nem tévednek a kocsi elé.
Egyre nagyobb az igény a mentes termékekre, napjainkban az emberek körülbelül 10 százalékának van szüksége arra, hogy gluténmentesen étkezzen.
A haszonnövényeink vitamintartalma folyamatosan csökken, beltartalmi értékeik már meg sem közelítik az évtizedekkel ezelőtti szintet.
A hazai növénytermesztők még nem tartják olyan fontosnak a fenntarthatóság kérdését, mint az állattenyésztők.
Súlyos akták maradtak örökül a következő Bizottságra, két fontos mezőgazdasági kérdésben is.
A szálastakarmány-betakarítás gépeinek szerves részét alkotják cégünk kínálatában a szlovén SIP gépei.
Töprengéssel teli és nagyon elhúzódó kezdet jellemezte az idei fajtaválasztási szezont