Fontos felhívást intézett Magyarország az EU felé: ez mindenkit érint

Fontos felhívást intézett Magyarország az EU felé: ez mindenkit érint

MTI
Magyarország felhívást intéz minden országhoz, hogy segítse elő az élelmiszerveszteség és -pazarlás csökkentésével kapcsolatos ismeretek, kutatások és legjobb gyakorlatok cseréjét - jelentette be az Agrárminisztérium (AM) élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára Budapesten.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A konferenciára idén először 0. nappal is készülünk!

Regisztráljon most még EARLY BIRD áron! 

Nobilis Márton Magyarország Európai Uniós elnökségének keretében, az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetével (FAO) közösen megrendezett, az élelmiszer-hulladék megelőzéséről szóló nemzetközi konferencián mondott zárszót. Az államtitkár úgy fogalmazott: Magyarország arra kéri az EU tagállamait, hogy kezdeményezéseiket, technikai szakértelmüket és a bevált jó gyakorlatokat osszák meg más országokkal. Ez a támogatás kulcsfontosságú ahhoz, hogy az európai és közép-ázsiai országok hatékony, a saját körülményekhez igazodó stratégiát tudjanak kidolgozni az élelmiszerveszteség és -pazarlás csökkentésére - mondta.

Úgy vélte, hogy a konferencia is lehetőséget biztosított a témával foglalkozó nemzetközi szervezetek számára, hogy együttműködéseket alakítsanak ki. Mint mondta, ilyen terület a mérési és jelentéstételi módszerek harmonizálása, a köz- és magánszféra közötti szorosabb együttműködése és a fogyasztói tudatosság növelése, amelyek hozzájárulnak az élelmiszerpazarlás csökkentéséhez.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. október 2. 05:58