Eljött az idő: változtatnia kell annak a termelőnek, aki túl akar élni
A helyspecifikus, modern gazdálkodás alkalmazásáról már nem elég csak beszélni, alkalmazni is kell.
A helyspecifikus, modern gazdálkodás alkalmazásáról már nem elég csak beszélni, alkalmazni is kell.
A rövid élelmiszerláncok számos problémára kínálhatnak megoldást Magyarországon.
Régi kérdés, hogy mennyit veszítenek tápértékükből a fagyasztóban tárolt ennivalók – a jelek szerint örülhetünk.
2024-ben a száraz időjárás és az exportkorlátozások miatt a feszültté válhat a globális alapélelmiszer-kínálat.
A Portfolio Checklist november 29-i adását a Portfolio Agrárszektor 2023 konferencián rögzítették Siófokon.
A rovarfehérjék kiváló táplálkozási értéket képviselnek és előállításuk alig terheli a környezetet.
Jól látszik, hogy a külföldi beszerzők kíváncsiak a magyar termelőkre és a magyar termékekre.
Az Eurostat jelentése szerint a 2021-es évben fejenként 131 kg élelmiszer landolt a kukában az uniós tagállamokban.
A tisztított szennyvíz kulcselem lehet a jövőben az agrár- és vízgazdálkodásban.
Ha jó lesz az idei termés, akkor várhatóan már nem fog tovább nőni az élelmiszer-vásárlás terhe.
A volt köztársasági elnök szerint az utóbbi kétszáz év emberi tevékenysége szó szerint kizsigereli a Földet.
Tovább kell erősíteni a hazai élelmiszerláncot, hogy minden szereplő érdekei érvényesülhessenek.
Közel 30 településen működnek már olyan bevásárló közösségek, amelyek számára a helyben megtermelt élelmiszerek beszerzése, a közeli gazdálkodók támogatása és a környezet védelme egyaránt fontos szempont.
Oktatási programok segítik a női gazdálkodókat az élelmiszer-termelés javításában.
Még néhány hétig emelkedhetnek az élelmiszerek árai, utána azonban óriási zuhanás várható az agrárközgazdász szerint.
Borúsak az agrár- és élelmiszergazdaság szereplőinek várakozásai, de a jelenlegi környezetben is vannak termékpályák, amelyeken javultak a kilátások.
A gyomnövényekből az élelmiszerekbe és takarmányokba a betakarítás során esetlegesen bekerülő anyagokat rendszeresen vizsgálni kell.
Az éghajlatváltozás (melynek az aszály is köszönhető) veszélyezteti az Európai Unió kulináris kincseit.
Soha nem látott hirtelen áremelkedéssel küzdenek a termelők, nem sok jóra számíthatnak a magyar vásárlók.
Sokkoló látvány fogadta a Nébih embereit.
Az út melletti szántóföldeken legelésző vadak látványa mindaddig szemet gyönyörködtető, ameddig nem tévednek a kocsi elé.
Egyre nagyobb az igény a mentes termékekre, napjainkban az emberek körülbelül 10 százalékának van szüksége arra, hogy gluténmentesen étkezzen.
A haszonnövényeink vitamintartalma folyamatosan csökken, beltartalmi értékeik már meg sem közelítik az évtizedekkel ezelőtti szintet.
A hazai növénytermesztők még nem tartják olyan fontosnak a fenntarthatóság kérdését, mint az állattenyésztők.
Súlyos akták maradtak örökül a következő Bizottságra, két fontos mezőgazdasági kérdésben is.
A szálastakarmány-betakarítás gépeinek szerves részét alkotják cégünk kínálatában a szlovén SIP gépei.
Töprengéssel teli és nagyon elhúzódó kezdet jellemezte az idei fajtaválasztási szezont