Bármikor lecsaphat a vihar az országra: itt a friss előrejelzés, ez vár ránk

Bármikor lecsaphat a vihar az országra: itt a friss előrejelzés, ez vár ránk

MTI
Sok napsütés várható a hétvégén, 20-25 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel, a napsütést záporok, vasárnap esetleg zivatarok zavarhatják meg - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Pénteken a nappali gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütésre lehet számítani, azonban a nap második felében az északi tájak fölé vastagabb felhőtömbök is besodródhatnak. Legfeljebb néhány helyen fordulhat elő futó zápor. Az északi, északkeleti szél többfelé lesz élénk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20-25 fok között alakul.

Szombaton a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütés várható, majd estétől észak felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet. Kicsi a csapadék esélye, főleg északkeleten és esetleg délnyugaton fordulhat elő délutántól néhol zápor. Helyenként megélénkülhet az északi, északkeleti szél. Hajnalban általában 5-14 fok várható, de északon a hidegre hajlamos helyeken ennél pár fokkal hidegebb lehet. Délután 20-25 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap reggelre szakadozik, csökken a felhőzet, majd a nappali gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütés várható. Elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, az ország északkeleti harmadán kisebb a csapadék esélye. A zivatarokat leszámítva döntően mérsékelt marad a légmozgás, csupán északkeleten kísérhetik az északkeleti irányú szelet élénk lökések. A hőmérséklet hajnalban 6-15, délután 19-25 fok között valószínű.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?