Őrület, ami a kenyérrel történik Magyarországon: ehhez jó lesz hozzászokni
Egyre kevesebb kenyeret esznek drágábban az emberek Magyarországon, és nem látni, hogy hol a vége.
Egyre kevesebb kenyeret esznek drágábban az emberek Magyarországon, és nem látni, hogy hol a vége.
Az elmúlt években a kenyérfélék egyfajta ősellenséggé lettek kikiáltva, magas szénhidrát- és gluténtartalmuk miatt, de valóban megérdemelt ez az
Egyre népszerűbbek Magyarországon a nem hagyományos kenyérgabonából készült lisztek, illetve az ezekből sütött pékáruk.
A kenyér mellett a húsok is drágulhatnak.
Nem látni a kenyérdrágulás végét.
Jöhet a 800 forintos kenyér?
Jó minőségű kenyérgabona-vetőmag termett 2021-ben a magyar földeken.
Elképesztően népszerű ez az ősi gabonafajta.
Ha ezt nem lépik meg a malmok, nem biztosítható a működésük.
A takarmánybúza viszont olcsóbb lehet idén.
Legfeljebb közepes búzatermésre van kilátás.
Magyarország még ép bőrrel megúszta az április-májusi csapadékhiányt.
Milyen árakra lehet számítani?
Búzából 4 százalékkal termett kevesebb tavalyhoz képest.
A termelők most 45 ezer forintos tonnánkénti árat is elkérnek.
Ötödével kevesebb gabonát takaríthatnak be idén.
Az út melletti szántóföldeken legelésző vadak látványa mindaddig szemet gyönyörködtető, ameddig nem tévednek a kocsi elé.
Egyre nagyobb az igény a mentes termékekre, napjainkban az emberek körülbelül 10 százalékának van szüksége arra, hogy gluténmentesen étkezzen.
A haszonnövényeink vitamintartalma folyamatosan csökken, beltartalmi értékeik már meg sem közelítik az évtizedekkel ezelőtti szintet.
A hazai növénytermesztők még nem tartják olyan fontosnak a fenntarthatóság kérdését, mint az állattenyésztők.
Súlyos akták maradtak örökül a következő Bizottságra, két fontos mezőgazdasági kérdésben is.
A szálastakarmány-betakarítás gépeinek szerves részét alkotják cégünk kínálatában a szlovén SIP gépei.
Töprengéssel teli és nagyon elhúzódó kezdet jellemezte az idei fajtaválasztási szezont