Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Óriási problémát okoz az Egyesült Államokban az élelmiszerpazarlás, ezért vállalkozók és befektetők egy csoportja úgy döntött, hogy felhasználja az elpazarolt élelmiszer-hulladékot, és megpróbálnak vele még több gyümölcsöt és zöldséget termelni - írja az entrepreneur.com. Az USA-ban a fogyasztók, a vállalkozások és a gazdálkodók évente 218 milliárd dollárt költenek 62 millió tonna olyan élelmiszerre, amelyet megtermelek, feldolgoznak és a kereskedelembe szállítanak, de soha nem eszik meg azokat, mivel hulladékként végzik.
A California Safe Soil nevű cég ezért szabadalmaztatott egy olyan technológiát, amely a szerves élelmiszer-hulladékot használja fel.
A cég elsődleges célja, hogy a technológiát elterjessze az Egyesült Államokban, ez azonban csak jelentős infrastrukturális fejlesztésekkel és a fogyasztói magatartás változásával valósulhat meg.
Az amerikai élelmiszerboltok általában 70-120 dollár közötti összeget fizetnek egy tonna élelmiszer-hulladék eltávolításáért. Az ebből készített új kísérleti műtrágya nem ugyanazokkal a kémiai összetevőkkel rendelkezik, mint a legtöbb növényi műtrágya.
Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatala nem túlsgosan elnéző a leggyakoribb műtrágyatípusokkal szemben. A szervezet szerint ugyanis ezek túl sok nitrogént tartalmaznak, amely a környezet és az emberi egészség szempontjából sem előnyös,