Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
A legtöbb tökfélétől eltérően a cukkini nem nevel indákat, hanem tömött, bokorszerű növénnyé fejlődik. Ez azt jelenti, hogy kis területen, akár a balkonon egy nagyobb cserépben is termeszthető, ráadásul ha megfelelően gondozzuk, akkor elég mindössze 3-5 növény ahhoz, hogy ellásuk a családot.
A cukkini szüretelése már nyár elején, június közepén elkezdhető, és egészen a kora őszi fagyokig tart. A 25 centiméter hosszúságúak a legízletesebbek, és minél gyakrabban szedjük le őket, annál több virág és újabb termés lesz majd a növényeken. A cukkini termése bármely növekedési szakaszban ehető, ezért a nagyobb, szinte már spárgatök méretűek is felhasználhatóak és fogyaszthatóak. A szedéshez mindig használjunk kést a kézzel való leszakítás helyett, hogy a növény és a termések ne sérüljenek meg. Hűvös helyiségben hetekig eltarthatjuk. Érdekesség, hogy a cukkini virága is ehető, így ha ezeket szeretnénk elfogyasztani, akkor a hajnali órákban érdemes szüretelnünk, ekkora a legfrissebbek ugyanis a virágok.
Ha nem szeretnénk jövőre cukkini vetőmagot vásárolni, akkor érdemes egy darab termést rajta hagyni a bokron, és megvárni míg teljesen kifejlődik. Ősszel, mikor már elég nagy a termés, szedjük ki belőle a magokat, mossuk meg őket alaposan, majd szárítsuk ki mindet. Ezeket felhasználva pedig biztos, hogy a következő évben is jó minőségű cukkinink lesz.