2024. szeptember 12. csütörtök Mária
Ez durva lesz: kegyetlen hőség lesz jövő héten is

Ez durva lesz: kegyetlen hőség lesz jövő héten is

MTI
A jövő hét első napjaiban még változékony idő várható, többfelé lesz zápor, zivatar. A hét közepétől visszatér a napos, száraz, meleg idő 28-35 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből. 

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Hétfőn a felhős tájakon szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, de általában sok napsütés valószínű. Délelőtt még csökken a csapadékhajlam, majd délután újból nő és főleg a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében várhatók - akár több hullámban - záporok, zivatarok. Délkelet felé haladva egyre kisebb az esélye a csapadéknak. Az északias szél a Dunántúlon a nap nagyobb részében élénk, néhol erős lesz, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódhat a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29-36 fok között valószínű, de a Dél-Alföldön ennél magasabb értékek is előfordulhatnak. Kedden sok napsütésre lehet készülni gomolyfelhőkkel, amelyekből elsősorban a délutáni, esti órákban fordulhat elő szórványosan zápor, zivatar.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, zivatar környékén erős vagy viharos széllökés is lehet. A hőmérséklet hajnalban 14-24, délután 28-37 fok között valószínű, délkeleten lesz a melegebb. Szerdán a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható. Elszórtan - nagyobb eséllyel az ország középső harmadán - fordulhat elő zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szelet sokfelé élénk, az Észak-Dunántúlon, a főváros környékén és Borsodban erős, zivatar térségében viharos lökések kísérik. A hajnali 16-24 fokról 28-36 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Csütörtökön napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel és legfeljebb az ország keleti felén alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül, az északkeleti tájakon megerősödik az északi, északkeleti szél.

A minimum-hőmérséklet 14-23, a maximum 26-32 fok között alakul. Pénteken nagyrészt derült vagy gyengén felhős, napos, száraz időre számíthatunk, többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A hajnali 11-19 fokról 27-33 fok közé melegszik fel a levegő. Szombaton derült, napos, száraz időre van kilátás, a légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A minimum-hőmérséklet 12-21, a csúcsérték 28-35 fok között valószínű. Vasárnap nagyrészt napos időre van kilátás, csapadéknak kicsi az esélye, de megélénkül az északnyugati, északi szél. Hajnalban 15-23, délután 27-34 fokra számíthatunk.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?