Megjött az előrejelzés: jön az eső, durva időjárás vár a magyarokra

Megjött az előrejelzés: jön az eső, durva időjárás vár a magyarokra

MTI
Esős, szeles őszi idő várható szeptember utolsó hétvégéjén és a hőmérséklet is visszaesik. Vasárnap már csak 12-18 Celsius-fok körüli hőmérséklet várható a délutáni órákban - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.

Pénteken az ország legnagyobb részén napos idő várható kevés felhővel, csapadék nélkül, ugyanakkor a Dunántúl északnyugati részein és az északi határ mentén több lesz a felhő, és ott elszórtan eső, zápor, északnyugaton néhol zivatar is előfordulhat. A délnyugati, déli szél az utóbbi országrészek kivételével élénk, olykor erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 25-31 fok között várható, de az északnyugati, északi határ mentén csak 19-24 fok lesz.

EZ IS ÉRDEKELHET

Szombaton hajnalban az északkeleti tájakon pára- és ködfoltok képződhetnek. Napközben nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, napos periódusok délelőtt inkább délkeleten, délután északnyugaton lehetnek. Északnyugaton néhol, másutt sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is kialakul, a déli és a keleti országrészben akár nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. Mindenütt északnyugatira, északira fordul a szél, és sokfelé megerősödik, és zivatar környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések. A minimum általában 13-19 fok között alakul, délután többnyire 16-23, délkeleten, keleten 24-27 fok várható.

EZ IS ÉRDEKELHET

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd napközben nyugat felől csökken, gomolyosodik a felhőzet. A Dunántúlon több órára kisüt a nap, máshol még estig is maradhatnak erősen felhős területek. Északnyugaton, nyugaton néhol, máshol több helyen számítani kell esőre, záporra, majd a nap második felében országszerte csökken a csapadékhajlam. Az északi, északnyugati szél nagy területen megerősödik, néhol viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 9-14, délután 12-18 fok valószínű

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?