Most jött: elítéltek a halálos balesetet okozó zalai traktorost

Most jött: elítéltek a halálos balesetet okozó zalai traktorost

MTI
Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Nagykanizsai Járásbíróság azt a traktorost, aki tavaly májusban műszakilag nem megfelelő traktorjával összeütközött egy gyorshajtó motorossal; utóbbi belehalt sérüléseibe. Bartalné Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a vádlott a 74-es főúton, Fakospuszta irányából haladt traktorral Nagykanizsa felé, holott arra az útszakaszra lassú járművel tilos behajtani.

A munkagép érvényes forgalmi engedéllyel nem rendelkezett, féklámpája, helyzetjelzője és jobb oldali hátsó irányjelzője sem működött, a traktorra felszerelt homlokrakodónak pedig nem volt hatósági engedélye. Amikor a férfi egy lakott területen kívüli kereszteződésben balra akart fordulni, figyelmetlensége miatt nem biztosított elsőbbséget a már előzésben lévő, a megengedett 90 kilométer helyett 116-118 kilométer per órás sebességgel érkező motorosnak.

EZ IS ÉRDEKELHET

A motor a traktor bal első kerekének, illetve a homlokrakodónak ütközött, majd a vízelvezető árokba borult. Vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A Nagykanizsai Járásbíróság a történteket beismerő, a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat az előkészítő ülésen bűnösnek találta gondatlanságból elkövetett, halált okozó közúti baleset vétségében. A jogerős ítéletben a bíróság egy év, végrehajtásában két évre felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki rá, továbbá két évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 15. 14:34