Bajban lehet az európai borágazat: jókora pofont kaptak a termelők
Az európai alkoholgyártók, különösen a bortermelők számára komoly kihívást jelenthet Donald Trump amerikai elnök áprilisra tervezett 200 százalékos vámtarifa-emelése.
Az európai alkoholgyártók, különösen a bortermelők számára komoly kihívást jelenthet Donald Trump amerikai elnök áprilisra tervezett 200 százalékos vámtarifa-emelése.
A borkivitel növekedési tendenciát mutat, 2011-ben még 626 592 hektoliter volt az exportált bor mennyisége, de ez 2023-ra 1 149 403 hektoliterre nőtt.
Borászat 4.0 – a technológiai újítások sokat segítenek a szőlőtermesztésben és borkészítésben.
2019 és 2021 között több borászat képviselői fiktív munkákról és nem létező eszközbeszerzésekről állítottak ki hamis számlákat, hogy hazai és uniós támogatásokat szerezzenek.
A Káli-medence legkiválóbb termőterületén, a Mezőmál dűlőben tíz hektárnyi összefüggő szőlőterületet kellett felszámolni.
Egy 2023-as piackutatása alapján az elmúlt hat évben egymillióval csökkent a borfogyasztók száma.
Az agrárminiszter Zentán beszélt arról, hogy a kormány továbbra is támogatja a külhoni magyar borászokat.
Nem csak a fiatalok, a középkorúak életmódja sem kedvez a kulturált borfogyasztásnak.
Fontos az olyan borászatok kialakítása, amely tiszteletben tartja a hagyományokat, de egyúttal nyitott az innovációra és a fogyasztói igényekre is.
A francia borexport és pezsgőkivitel 4 százalékkal visszaesett a 2023-as évi értékekről.
A bortermelők a növekvő költségek ellenére csak mérsékelt áremelést tudtak érvényesíteni.
Évről évre bővülnek a piaci lehetőségek a viszonylag újnak számító alkoholmentes kategóriában.
A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz.
A Veszprémi Érseki Pincészet főborásza arra számít, a felmelegedés miatt a Balatonnál is nagyobb teret nyer majd a kékszőlő.
Jelentkezhetnek a lepárlók a borászati melléktermékek támogatással történő kivonására.
A magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés nyertesét kedden hirdették ki.
Új kutatás eredményei világítanak rá a fenntarthatóság és innováció jelentőségére a magyar borászatban.
Az elsőként rozét fogyasztók nagyobb valószínűséggel válnak borfogyasztóvá, mint az elsőként fehér- vagy vörösbort fogyasztók.
Idén is közzétette a World's Best Vineyards a rangsorát, mely az év kiemelkedő pincészeteit sorakoztatja fel.
A szélsőséges időjárás jelentős mértékben befolyásolta az idei bortermést a Tokaji borvidéken.
Egyre több proteines élelmiszerrel találkozhatunk a boltokban, utánajártunk, tényleg egészségesek-e.
Egyre bizonytalanabb a banán jövője, 2080-ra a termelő régiók 60 százalékát fogja súlyosan érinteni a klímaváltozás.
Mi a jó választás az otthoni konyhakerthez? Hogyan készüljünk elő a forró nyári hónapokra?
Cél a termelési kiesés miatti terhek megkönnyítése és az állattartó telepeken dolgozók munkahelyeinek megőrzése.
A zöldségek halványítása egy olyan technika, amely során folyamatosan, vagy egy bizonyos fejlettségi szinttől a növényt fénytől elzárva termesztik.
A Glomo Start mIKRo kimondottan fajgazdag inokulálást tesz lehetővé, ugyanis hét különböző gombafaj szaporítóképleteit tartalmazza.
Megújult a közkedvelt starter műtrágya, a Corn Starter Pro