2024. szeptember 8. vasárnap Mária, Adrienn

Rekordtermés nyomasztja a kukoricát

agrarszektor.hu
13 éve nem látott szintre emelkedhetnek a kukorica készletek.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Soha nem látott mennyiségű kukoricatermésre számítanak az Egyesült Államokban az elemzők, ami tovább növeli az amúgy is bőséges globális készleteket, melyek 13 éve nem látott szintre emelkedtek. Az igen kedvező termés pedig jelentős nyomást helyez a tengeri árfolyamára - írja a Bloomberg. 3 éve nem látott szintre emelkedhetnek a kukorica készletek.

 

A világ legnagyobb termelője, az USA idén mintegy 30 százalékkal több, közel 356,5 millió tonna kukoricát takaríthat be a Bloomberg által megkérdezett 27 elemző szerint. Ez pedig nemcsak az előző havi konszenzusnál több, hanem az amerikai kormányzat júliusi prognózisánál is számottevően nagyobb mennyiség. Azonban nemcsak az USA-ban, hanem szerte a világon, Brazíliától kezdve egészen Ukrajnáig igen kedvező termés várható, mely révén a globális készletek 23 százalékkal emelkedhetnek az előző évhez képest.

A rendkívül jelentős termés miatt több elemzőház visszavágta a korábbi célárát. A Goldman Sachs augusztus 6-án 4,25-4,75 dollárra csökkentette a kukorica vékánkénti háromhavi határidős árfolyamát, míg a R.J. O'Brien & Associates szerint ebben az évben a tengeri határidős árfolyama 3,5 dollárig süllyedhet.

A héten a kukorica árfolyam az előző heti kisebb csökkenést követően végig szűk sávban ingadozott.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?