Megsemmisítik a jelöletlen lengyel krumplit

agrarszektor.hu
Több mint huszonegy tonna árut fülelt le a NAV.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 22-ig!

Megsemmisítenek több mint 21 tonna külföldről érkezett étkezési burgonyát Kecskeméten, mivel elmulasztották az áru kötelező jelölését. A Lengyelországból szállítmányt a szlovák-magyar határon tartóztatták fel.

Kovácsné Friedrich Nikoletta, a Bács-Kiskun megyei kormányhivatal kabinet-titkára szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai november 14-én a szlovák-magyar határon feltartóztattak egy Lengyelországból érkező étkezésiburgonya-szállítmányt, amely jelöletlen volt, és nem rendelkezett a szükséges növény-egészségügyi igazolásokkal. Az előírásoknak megfelelően az árut az ellenőrzés helyén plombával lezárják, majd a kiskunfélegyházi célállomására irányították, ahol a megyei kormányhivatal növény- és talajvédelmi igazgatóságának zöldség-gyümölcs minőségellenőre megvizsgálta - közölte az MTI.

A szakember az ellenőrzés során megállapította, hogy a termék nem rendelkezik a kötelező jelölésekkel, ezért a vonatkozó jogszabályok értelmében intézkedett az áru megsemmisítéséről. Az 1430 darab raschel zsákban kiszerelt, zsákonként 15 kilogramm mennyiségű burgonyát szerdán Kecskeméten, a Bácsvíz Zrt. telephelyén semmisítik meg - közölte Kovácsné Friedrich Nikoletta.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 19. 14:58