Kettészakad az ország hétvégén: van, ahol csak 5 fok lesz

MTI
Egy markáns hidegfront nyomán erős lehűlésre kell készülni a hétvégén, vasárnap néhol napközben is csak 6 fokig melegszik a levegő, másutt 20 fok is lehet. Emellett erős szélre és esőre is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Pénteken nyugat felől mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, némi napsütés reggel elsősorban a Tiszántúlon, délután pedig főként a Dunántúlon lehet. Nyugat, északnyugat felől egyre több helyen lehet zápor, elszórtan zivatar. Nagy területen erős, a Nyírségben viharos széllökések is lesznek, majd estére mindenütt jelentősen mérséklődik a légmozgás. A leghidegebb órákban 6-13 fok lesz, napközben peidg 16-23 fokig melegszik a levegő, a Tiszántúlon lesz a melegebb.

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de eleinte délkeleten még több órára kisüt a nap. Egyre nagyobb területen várható eső, zápor, főként délkeleten, keleten néhol zivatar is kialakulhat. Helyenként megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet 5-11, a maximumhőmérséklet 12-22 fok között alakul, északnyugaton lesz a hűvösebb, keleten a melegebb.

Vasárnap sokfelé várható eső, zápor. Nagy területen lesz erős, a Dunántúlon helyenként viharos a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-11, a legmagasabb hőmérséklet 6-20 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb - olvasható az előrejelzésben.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?