Még nincs vége: az egész országra kiadták a riasztást zivatar és felhőszakadás miatt

MTI
Továbbra is országszerte első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben a felhőszakadás, valamint a zivatar veszélye miatt. Ez utóbbi miatt az egész országra kiadták a riasztást.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) veszélyjelzése szerint a felhőszakadás veszélye miatt Budapestre, Pest, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki hétfőre. A zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Hétfőn napközben szórványosan, nagyobb eséllyel az északi területeken lehet zivatar az országban, majd később fokozatosan csökken a csapadékhajlam. A zivatarok legjellemzőbb kísérőjelensége a felhőszakadás lesz, néhol akár még továbbra is 50 mm-t meghaladó csapadék is leeshet rövid idő alatt, de erős vagy viharos széllökés (ált. 50-70 km/h) és jégeső (akár >2 cm) is előfordulhat környezetükben. Az előrejelzés szerint a leghidegebb órákban 15-21 fok lesz. Napközben 25-32 fokig melegszik a levegő, északkeleten lesz a melegebb.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Varga György

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06