Nagy csavar jön az időjárásban Magyarországon: mutatjuk, hol, mi várható

Nagy csavar jön az időjárásban Magyarországon: mutatjuk, hol, mi várható

MTI
Napközben fokozatosan gyengül, illetve esőbe, havas esőbe vált a csapadék, így az éjszaka kialakult hótakaró erőteljesebben olvadni fog - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a figyelmeztető előrejelzésében. A közlés szerint az esti órákban először a Dunántúl északi felére érkezhet a következő hullámban csapadék, időszakosan havazásba is válthat a halmazállapot. Átmenetileg vékony, olvadozó hóréteg kialakulhat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A meteorológiai szolgálat észlelési oldala szerint Kékestetőn a legvastagabb a hóréteg, 10 centiméteres, most is gyengén havazik. Pénteken a legmagasabb nappali hőmérséklet a keleti területeken 3-5, míg nyugat, délnyugat felé haladva 6-12 fok között alakul. Az előrejelzés szerint szombaton nagyrészt borult lesz az ég, több helyen előfordulhat eső, záporeső, főleg a nap első felében, elsősorban az északkeleti harmadban és a hegyekben havas eső, havazás is előfordulhat. Csak helyenként élénkül meg az északkeleti szél.

EZ IS ÉRDEKELHET

Hajnalban általában mínusz 3 és plusz 4, délután 5-11 fok közötti hőmérséklet valószínű. Húsvétvasárnap nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, csak elszórtan alakulhat ki zápor. Az északi szél a Dunántúlon megélénkül. Hajnalra mínusz 2 és plusz 4 fok közé hűl le, délután 9-14 fok közé melegszik fel a levegő. Húsvéthétfőn felhőátvonulásokra kell számítani, általában többórás napsütéssel, de helyenként még előfordulhat zápor. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A minimumhőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 5, a maximum 12-17 fok között alakul.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?