Megérkezett az előrejelzés: az igazán forró hétvége csak most jön itthon

Megérkezett az előrejelzés: az igazán forró hétvége csak most jön itthon

MTI
A hétvégén sok napsütésre és kevés gomolyfelhőre kell számítani, a hőmérséklet csúcsértéke is emelkedik, vasárnap már 32-38 Celsius-fok között alakul - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Pénteken sok napsütésre és csak kevés gomolyfelhőre lehet számítani, legfeljebb a Tisza környékén kialakuló összeáramlás mentén lehet több a felhő, arrafelé egy-egy futó zápor sem kizárt. Az északias légmozgás néhol megélénkül, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26-31 fok között valószínű.

Szombaton jobbára derült, napos, száraz idő várható kevés gomolyfelhővel. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, de a Kisalföldön megélénkülhet a déli szél. A minimum-hőmérséklet 13 és 20, a csúcsérték 29 és 34 fok között alakul.

Vasárnap napos időre kell számítani, általában kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel, csapadék nélkül. A délkeleti, majd délnyugati szél helyenként megélénkül, később a Kisalföldön már északnyugatira fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 38 fok között várható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 16. 06:02