Itt a borzalmas kánikula: harmadfokú hőségriadó lép életbe az országban

Itt a borzalmas kánikula: harmadfokú hőségriadó lép életbe az országban

MTI
Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közös közleményében az MTI-t.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Mint írták, a hőség az egészséges szervezetet is megviseli, de a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők különösen veszélyeztetettek. Az NNGYK és az OKF ezért azt kéri mindenkitől, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot, elsősorban vizet. A déli órákban ne tartózkodjanak a tűző napon, és ne feledkezzenek meg a napvédő krémek használatáról, a sapka vagy kalap viseléséről, továbbá aki teheti, tartózkodjon árnyékban, légkondicionált helyiségben, a legmelegebb órákban pedig kerülje a megterhelő fizikai munkát.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy gyermekeket, továbbá háziállatot még néhány percre se hagyjon senki a parkoló autóban, mivel még a félárnyékban álló jármű utastere is életveszélyesen felmelegedhet. Ha bárki autóban hagyott gyermeket vagy háziállatot lát, azonnal hívja a 112-es segélyhívószámot! - írták.

Kérték továbbá, hogy a szabadtéri tüzek megelőzése érdekében erdőben csak a kijelölt tűzrakóhelyen gyújtsanak tüzet, ott is csak akkor, ha az adott vármegyében nincs tűzgyújtási tilalom, valamint, grillezéskor vagy bográcsozáskor a tüzet egyetlen percre se hagyják felügyelet nélkül. Hozzátették, ilyen melegben ott sem javasolt elégetni a kerti zöldhulladékot, ahol egyébként azt az önkormányzat engedélyezi.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?