Ezt nehéz lesz elviselni: kemény nap vár rengeteg magyarra hétfőn

Ezt nehéz lesz elviselni: kemény nap vár rengeteg magyarra hétfőn

MTI
A figyelmeztetési kritériumot meghaladó, nagyon erős UV-B sugárzás várható hétfőn több régióban - közölte a HungaroMet Nonprofit Zrt.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A közlemény szerint a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzásra a Közép- és Dél Dunántúlon, Pest és Budapest térségében valamint a Dél-Alföldön, Észak-Alföldön és Észak-Magyarországon kell számítani. Az UV-B index ezeket a területeken meghaladja a 7-es értéket.

EZ IS ÉRDEKELHET

Azt kérik, mindenki fokozattan védekezzen a napsugárzás által okozott leégés ellen. Amennyiben lehetséges napközben 11 és 15 óra között kerüljék a napozást. Vállat takaró póló, szalmakalap, illetve fényvédő krém használata mindenképpen javasolt - tették hozzá. A meteorológiai szolgálat arra is figyelmeztetett, a normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet. A várható UV-B értékek területi eloszlása megtekinthető a www.met.hu/idojaras/humanmeteorologia/uv-b oldalon - áll a közleményben.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: Mit tudnak a legújabb kalászos fajták? (x)

Napjainkban a kalászos termesztés kapcsán leggyakrabban elhangzó kulcsszavak: a stressztűrés, a stabilitás, a prémium minőség, a magasabb szintű betegség-ellenállóság és a technológiai rugalmasság.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?