Súlyos számok: soha nem volt még ilyen meleg augusztus Ausztráliában

Súlyos számok: soha nem volt még ilyen meleg augusztus Ausztráliában

MTI
Ausztráliában most volt a legmelegebb augusztus, amit valaha is feljegyeztek, a hőmérséklet több mint három fokkal haladta meg az átlagot - közölte kedden a helyi meteorológiai szolgálat.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 22-ig!

A szolgálat adatai szerint a múlt hónap volt a legmelegebb augusztus a feljegyzések 1910-es kezdete óta, és a hatalmas kontinens több régiójában is a legmagasabb maximum- és minimum-hőmérsékleteket regisztrálták. Az átlaghőmérséklet Ausztrália-szerte 3,03 Celsius-fokkal haladta meg a hosszú távú átlagot - közölték. A nyugati parttól kelet felé rekordhőmérsékleteket mértek, köztük 41,6 Celsius-fokos téli rekordot egy katonai támaszponton az északnyugati partvidéken. Összességében az idei tél - amely Ausztráliában június elejétől augusztus végéig tart - a 2023-as után a második legmelegebb volt, amelyet valaha Ausztráliában feljegyeztek. Ausztráliában ezen a télen az átlaghőmérséklet 1,48 Celsius-fokkal volt magasabb az átlagosnál.

A nappali és az éjszakai hőmérséklet több mint 10 Celsius-fokkal volt magasabb augusztusban az átlagnál az ország nagy részén

 - derült ki a tájékoztatásból. A legfrissebb adatok azt mutatják, az átlaghőmérséklet Ausztráliában folyamatosan emelkedik, és az éghajlatváltozás egyre intenzívebb bozóttüzeket, árvizeket, aszályokat és hőhullámokat okoz. A klimatológusok már most azt jósolják, hogy 2024 lesz a valaha mért legmelegebb év. Világszerte megdőltek a hőmérsékleti rekordok, ezen a héten rekordhőmérsékleteket mértek Finnországban, Lappföldön, Sanghajban és Japánban is, amely történelmének legmelegebb nyarát élte át.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 16. 13:31