Kemény ősz vár a horvátokra: súlyos lesz, ha ez tényleg megtörténik

Kemény ősz vár a horvátokra: súlyos lesz, ha ez tényleg megtörténik

MTI
Az utóbbi hat évtized legmelegebb augusztusán van túl Horvátország - közölte a horvát meteorológiai szolgálat (DHMZ), amely arra is rámutatott, hogy 1961 óta az ország 16 városában nem mértek ilyen magas hőmérsékletet az év nyolcadik hónapjában, a fővárosban pedig még soha nem volt ilyen meleg.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 22-ig!

A naptári ősz vasárnap elkezdődött, ám továbbra is magas, 30 Celsius-fokot meghaladó nappali hőmérsékletről számolnak be Horvátországban. Idén több hőhullám is elérte a térséget, augusztusban pedig még a korábbiaknál is melegebb volt, 16 horvát városban, közöttük Eszéken, Zágrábban, Dubrovnikban és Fiuméban (Rijeka) is hat évtizedes melegrekordok dőltek meg.

Emellett az év első nyolc hónapjában a levegő középhőmérséklete is mindenhol meghaladta az 1991-2020-as időszak átlagát. Zágrábban először történt meg, hogy a város egyetlen részén sem csökkent az éjszakai hőmérséklet 25 Celsius-fok alá, míg Dubrovniknál a tenger hőmérséklete döntött rekordot, amikor elérte a 30 Celsius-fokot. A korábbi rekord két évvel ezelőtt, 2022. július 4-én született, amikor 29,1 Celsius-fokos volt az Adriai-tenger.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 16. 13:31