Leépít a Bayer: munkahelyek ezrei szűnnek meg

agrarszektor.hu
2021 végéig a világszerte 118 ezer embert foglalkozó vállalat 12 ezer munkatársától kell hogy megváljon. Csak Németországban 4500 ember veszíti el az állását - szellőztette meg a hírt a Handelsblatt és a Reuters.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A konferenciára idén először 0. nappal is készülünk!

Regisztráljon most még EARLY BIRD áron! 

4500 munkahely szűnik meg csak Németországban, közölte a leverkuseni vegyipari óriás elnök-vezérigazgatója kedden. Ezzel a lépéssel Werner Baumann,a legnagyobb megszorítási csomagot jelentette be a cég történetében. Mint kiderült: a világszerte 118 ezer embert foglalkoztató vállalat 2021 végéig 12 ezer munkatársától kell hogy megváljon. A német munkavállalók úgy tudják, a leépítés "szignifikánsan nagyobb része" hazai földön történik meg. Az amerikai Monsanto átvétele után bizonyára szükség van a kiadások csökkentésére, de a megszorítás mértéke ennél többet sejtet.

Tarlókezelés glifozáttal

A dolgozókat kedden egy köremailben értesítették a leépítés részleteiről. Eszerint a cég egyik háttérrészlege, a Bayer Business Services (BBS), amelyik IT-szolgáltatásokat végez, szintén nem menekül. Tevékenységét más egységekhez szervezik ki, szervezeti önállóságát elveszíti. Baumann azt is bejelentette, hogy a cég megválik tulajdonhányadától a Currentában, de ugyanez a sorsa az állatgyógyászatnak, valamint a napvédelmet és a lábápolást érintő márkáknak is.

Ezekkel a lépésekkel a versenyképesség növelése és a nyereség növelése a vállalat célja - az eddigi nyilatkozatok szerint. A terveket beárnyékolja az USA-ban indult, a glifozáttal kapcsolatos kártérítési lavina. A Bayer vezetősége azonban ismét védelmébe vette a Monsanto átvételét, és azt hangoztatják, hogy a megszorítási programnak semmi köze a cég ellen indított perekhez.

EZ IS ÉRDEKELHET

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?