Jó hírt kaptak a horgászok, ennek sokan örülni fognak

Jó hírt kaptak a horgászok, ennek sokan örülni fognak

MTI
Nem emelkednek jövőre a balatoni horgászjegyárak - közölte a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHN) vezérigazgatója pénteken, a IX. Balatoni Horgász Konferencián, Rádpusztán. Az általános jegy ráadásul jövőre csónakos horgászatra is alkalmas lesz.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A társaság gazdálkodása annyira stabil és biztos, hogy nincs szükség az áremelésre - tette hozzá Szári Zsolt. A tavalyi részleges áremelés után arra számítottak, hogy idén némileg csökkeni fog az értékesített horgászengedélyek száma, de nem így történt. "Alábecsültük a horgászok Balatonhoz fűződő kapcsolatát" - fogalmazott.

A vezérigazgató közölte: idei gazdálkodásuk eredményességéhez nagyban hozzájárult a horgászati ágazat árbevétel-növekedése. A horgászjegyek értékesítéséből idén 1,2 milliárd forint körüli bevételre számít a társaság, ami 200 millió forinttal több a tavalyinál. A társaság tógazdasági haltermelésében akadtak nehézségek, de összességben elmondható, hogy az idei az elmúlt évtized legjobb éve lesz - mondta Szári Zsolt.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e változás a balatoni horgászrendben, közölte, csak minimális kiegészítésekre kell számítani, amelyek nem növelnek korlátozásokat, hanem esetenként inkább enyhítenek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06