Magyar-lett egyetértés a Közös Agrárpolitikáról

MTI
A Közös Agrárpolitika (KAP) 2020 utáni forrásfelhasználásának lehetőségeiről és a kelet-közép-európai álláspontok összehangolásáról egyeztetett Magyarország és Lettország. Magyarország szerint a tagállami befizetések növelése nélkül nem tartható a jelenlegi támogatási rendszer.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Lettország és Magyarország is egyetért abban, hogy 2020 után továbbra is kétpilléres rendszerre van szükség a KAP-ban, és ehhez megfelelő forrásokat kell biztosítani - derül ki a Földművelésügyi Minisztérium közleményéből. Az EU-s agrártámogatások jövőbeni megmaradása érdekében Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Jänis Düklavsz lett miniszter közös fellépésben állapodott meg Rigában, miután a kelet-közép-európai álláspontok összehangolásáról egyeztettek. 

A tagállami befizetések emelése nélkül a jelenleg érvényben lévő támogatási rendszer a továbbiakban nem tartható - emelte ki a magyar miniszter. A két ország találkozóján szó volt a földtörvényről, a kárenyhítési rendszerről, a klímaváltozásról és a termelői piacok egészséges élelmiszerekre gyakorolt hatásáról is. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?