Feldman: a precíziós gazdálkodás beépül a támogatási rendszerbe

MTI
Beépíti a precíziós technológiák használatát a támogatási rendszerbe a kormány, és a változtatások pár héten belül már az új agrárstratégiában is megjelenhetnek. A kormány egy digitális agrárakadémia felállítását is tervezi.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A mezőgazdaság versenyképességének növelése érdekében fontos, hogy a különböző agrárkutatási és oktatási intézményekben elérhető és létrejövő technológiai tudás megjelenjen a mindennapok szintjén a mezőgazdasági szereplőknél és az agrárvállalkozóknál is - hangsúlyozta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium államtitkára a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ konferenciáján. Magyarország kelettel és nyugattal egyaránt versenyben van, mivel keletebbre a nagyméretű birtokstruktúra, nyugatabbra pedig a fejlettebb, precíziósabb technológiák használata élezi a mezőgazdasági versenyt - fogalmazott az államtitkár.

 

Feldman Zsolt

államtitkár

Agrárminisztérium

Jelenleg az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára. Felel az európai uniós közvetlen támogatások, piaci intézkedések és a nemzeti agrártámogatások rendszerének működtetéséért, a mezőgazdasági... Tovább »

 

Feldman Zsolt szerint fontos, hogy elérhetők legyenek azok a platformok, amelyekkel a precíziós tudás elsajátítható, ezért a kormány a technológiák használatát beépíti a támogatási rendszerbe, illetve a pár héten belül a kormány elé kerülő új agrárstratégiába. A kormány emellett támogatja egy digitális agrárakadémia felállítását is.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye, a siófoki Agrárszektor Konferencia november 28-29-én! A konferencia egyik kiemelt témája lesz, mit tartalmaz Magyarország új digitális agrárstratégiája, illetve milyen ezsközöket és technológiákat használhatnak a termelők a precíziós gazdálkodásban? Szó lesz arról, mire kell figyelni a precíziós eszközök beszerzésekor és működtetésekor, illetve melyek azok az előnyök és buktatók, amelyeket mindenképpen érdemes figyelembe venni? Ne hagyja ki a számos további jelentős agrártémát felvonultató kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciát november 28-29-én!

Mivel újabb ipari forradalom közepén vagyunk, az Ipar 4.0-ban a digitalizációnak be kell épülnie a termelés mindennapi folyamataiba, mert az egységes információkkal sokat spórolhatunk - mondta Borovics Attila, a NAIK főigazgató-helyettese. A növények táplálék-utánpótlásánál például a kelleténél jóval többet költenek a magyar gazdák, illetve a talajt is jobban igénybe veszik, de ha a termelők akár mobiltelefonon értesülhetnének az ezzel kapcsolatos egységes információkról, és azokat értelmezni is tudnák, akkor sokkal versenyképesebb is lehetne a magyar termelés -állapította meg.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?