Most már biztos: Magyarország a horgászok hazája lett

Most már biztos: Magyarország a horgászok hazája lett

MTI
Kiadták az egymilliomodik horgászengedélyt - közölte a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) a csakapeca.hu oldalon. Tájékoztatásuk szerint az egymilliomodik regisztráció tulajdonosa egy 10 éves, Győr-Moson-Sopron vármegyei gyermek, ami azt jelzi, hogy a fiatalok körében is egyre népszerűbb ez a szabadidős tevékenység.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Regisztráljon most még EARLY BIRD áron! 

A MOHOSZ jelentése szerint kiadták az egymilliomodik horgászengedélyt. Ez az eredmény a horgászok közössége számára óriási mérföldkő és elismerése a kormányzat aktív támogatásának, hiszen a horgászatot népszerűsítő programok sikerességének is köszönhető - írták. Szűcs Lajos, a szövetség elnöke a közlemény szerint elmondta: a horgászat már nem csupán egy hobbi, hanem egy jelentős közösségépítő erő is, amely összeköti a természetet kedvelő embereket.

A MOHOSZ célja, hogy folyamatosan biztosítsák a megfelelő körülményeket a horgászok számára, legyen szó haltelepítésekről, versenyek szervezéséről vagy a fenntartható horgászat támogatásáról. A szövetség már 38 közfeladat ellátására kapott felhatalmazást és a megkapott támogatási és szabályozási lehetőségeivel egységes elvek szerint, átlátható módon segíti a horgászszervezeteket - tette hozzá Szűcs Lajos, aki arra is kitért, hogy a kormányzattal közösen dolgoznak a Nemzeti Horgászturisztikai Stratégián.

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója a közleményben megjegyezte, Magyarország kormánya az elmúlt években több lépést tett a horgászok érdekében. Példaként említette, hogy 2016-tól megszűnt a kereskedelmi célú halászat és a MOHOSZ lett a legtöbb hazai vízterület haszonbérlője, a horgászszervezetek pedig ezen vizek halgazdálkodási hasznosítói.

2018-ban online konzultációban kikérték a horgászok véleményét, ez alapján hozták létre a Magyar Horgászkártyát, amellyel az elektronikus ügyintézés útjára lépett a szövetség. Emellett rendszeresen modern eszközökkel segítik a halőri szolgálatok munkáját, valamint a vízi és vízparti környezet fenntartását. Mindezek mellett horgászszövetségi pályázatokkal támogatják a haltelepítéseket, az utánpótlás-nevelést, valamint a versenysportot, a közösségi rendezvényeket, fejlesztéseket is - sorolta a főtanácsadó. Ezek az intézkedések mind hozzájárultak ahhoz, hogy a horgászat ma már Magyarország legnépszerűbb szabadidős tevékenységévé vált.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?