Újra megnyílt a kínai piac a magyar baromfi előtt

MTI
Kína feloldotta a madárinfluenza elleni korlátozásokat Magyarországgal szemben, így újra lehet magyar baromfit exportálni az ázsiai országba. Az intézkedés egyelőre csak a vízi szárnyasokat érinti, folyamatban van azonban a kiterjesztése a többi baromfira is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Újra lehet magyar baromfit exportálni Kínába, az ázsiai ország ugyanis a napokban feloldotta a madárinfluenza elleni korlátozást Magyarországgal szemben - mondta Nagy István agrárminiszter. Az intézkedés elsősorban a vízi szárnyasokat érint, dolgoznak ugyanakkor azon, hogyan lehet a többi baromfira is kiterjeszteni. A kínai szakemberek auditálják a cégeket, az exportképesek megkapják az engedélyt, és ettől kezdve zavartalanul folyhat a kereskedelem - tette hozzá az agrárminiszter. 

Az állategészségügy is központi téma lesz az év egyik legnagyobb agráreseményének számító, kétnapos Agrárszektor Konferencián november 28-29-én Siófokon. Szó lesz a védekezéssel kapcsolatos hatósági intézkedésekről és elvárásokról, a változó piaci helyzetről és értékesítési lehetőségekről. Emellett napirendre kerülnek a meghatározó állattenyésztési ágazatok - sertés, baromfi, szarvasmarha - jövő évi támogatásai, fejlesztési lehetőségei, szabályozási változásai. Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát november 28-29-én!

Kína Magyarország számára a tizedik legfontosabb exportpartner. Nagy István és Han Csang-fu kínai mezőgazdasági miniszter Sanghajban megállapodtak a két ország közötti tudományos és technológiai együttműködések fellendítésének, valamint az e-kereskedelemben rejlő lehetőségekről. Az agrárminiszter a világ egyik legnagyobb online kereskedelmi áruházával, az Alibaba-val is egyeztetett a magyar élelmiszeripari termékek internetes áruházakban való megjelenésének bővítéséről.

Fotó: MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06