Figyelmeztetés érkezett: ezt minden kutyatulajdonosnak tudnia kell itthon

Figyelmeztetés érkezett: ezt minden kutyatulajdonosnak tudnia kell itthon

MTI
Országszerte 204 Mol töltőállomáson található ingyenes chipleolvasó, ahol segítenek az elkóborolt kutyák azonosításában - közölte a Mol az MTI-vel. A közleményben az augusztus 20-ai ünnepségek közeledtével felhívják az állattartók figyelmet arra, hogy az erős fény- és hanghatással járó jelenségek, mint például a tűzijáték, sokkolóan hathatnak az állatokra, ijedtségükben elkóborolhatnak.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Ennek elkerülésére azt javasolják, hogy a tűzijátékok idejére engedjék be kedvencüket a lakásba, valamint, amennyiben sétálni indulnak, bilétával ellátott nyakörvvel és pórázon tegyék. Az elkóborolt állatokat a beültetett mikrochip alapján lehet azonosítani. A mikrochip-leolvasóval rendelkező helyszínek listája elérhető a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső alkalmazásában, valamint a Mol töltőállomás-keresőn. A Mol 2018 óta működik együtt a Vigyél Haza Alapítvánnyal. A program indulása óta több ezer kutyát sikerült azonosítani a leolvasóknak köszönhetően, az elkóborolt állatok többsége így gyorsan visszakerült a gazdájához.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?