Keserű év vár ránk, ha most nem figyelünk erre
A hagyomány szerint egy évig éhezik az, aki Márton napján nem eszik libát és nem iszik újbort.
A hagyomány szerint egy évig éhezik az, aki Márton napján nem eszik libát és nem iszik újbort.
Csaknem negyven borászat várja a közönséget a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon.
Hamar jön a szüret, nincs sok idő a szépítésre – Szekszárdon esőért, Egerben napsütésért imádkoznak a borászok.
A generációs változás új fogyasztói szokásokat is jelent, amelyekre reagálnia kell a pincészeteknek is.
Borágazati szereplők szerint egy természetes hullámvölgyet él meg a piac, de korai még temetni a borkultúrát.
Követve a tavalyi nyár népszerű állomásait, a fogyasztók idén is találkozhatnak a Magyar Bor standokkal több hazai fesztiválon.
Csütörtökön indul a dél-alföldi város borászati seregszemléje, ahol a kultúra és a jótékonyság is helyet kapott.
Nyolcvan helyszínen hatvankét borászat mutatkozik be az Avasi Borangoláson, ahol világsztárok borai is bemutatkoznak.
Pár nap múlva kezdődik a magyar borok első csúcstalálkozója.
Nemzetközi versenyen díjazták a legjobb magyar borokat.
Boredukációs kampányt indul az Agrárminisztérium támogatásával.
A Cserszegi fűszeres a magyar borfogyasztó közönség egyik legkedveltebb fajtája.
Itt a hivatalos honlap.
Vörös és fehér borokat is rejtett a pince.
Kadarka, kéknyelű és furmint is van a kiválasztottak között.
Sokan vélik úgy, hogy kis kertben nem férnek el gyümölcsök, pedig van választék bőven.
Amit korábban hulladéknak hívtunk, arra másodlagos nyersanyagként kell tekinteni.
Egyre többen érzik ezt, ahogy a klímaváltozással összefüggésbe hozható természeti csapások vagy más jelenségek a mindennapok részévé válnak.
Chilében is megalakult az úgynevezett vetőmagőrök mozgalma, akik a hagyományos növényfajták megmentését tűzték ki célul maguk elé.
2024 októberében a magyar gazdák 36,4 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban.
A mezőgazdasági igényekre szabott vállalatirányítási rendszerek az agrárcégek legjobb eszközei lehetnek arra, hogy megőrizzék és növeljék versenyképességüket.