Sok mindenre használható, mégsem kell külföldön a magyar gyapjú
Magyarországon jelenleg évente hozzávetőlegesen 2,5 ezer tonna gyapjú termelődik.
Magyarországon jelenleg évente hozzávetőlegesen 2,5 ezer tonna gyapjú termelődik.
Van, ahol 2500 forintot kell fizetni egy kiló gesztenyéért, viszont több hely is van, ahol ennél jóval olcsóbban juthatunk hozzá.
Az extrém időjárás jelentős károkat okozott a növénytermesztésben Magyarországon.
2029-ig 1500-2000 milliárd forint közötti beruházás valósulhat meg a szektorban, ami történelmi lehetőség.
A 14. és a 15. héten érkezett meg a francia piacokra a Gariguette, a szokásosnál jóval nagyobb mennyiségben.
Bár örömmel fogyasztják a magyarok is az édesburgonyát, sokan nem tudtak megbirkózni a termesztésével itthon, így áramlik be az import.
A megkérdezett húsfeldolgozók legalább a tavalyihoz hasonló forgalomra számítanak, többségük 5-15 százalékos növekedést vár az idei húsvéttól.
Bár a boltokban egész évben jelentős a zöldségkínálat, a kora tavaszi időszaktól kezdődően egyre több zöldségfajta esetében veszi át az import helyét a magyar áru.
Míg 10 éve a granola még nem volt ismert, ma már keresettebb, mint a müzli Magyarországon.
Magyar kistermelők hazai portékáit keresi a VakVarjú étteremcsalád VarjúGazda Éléskamrája programja.
Egyes gyökérzöldségek nemcsak egészségesek, hanem igen jó áron érhetőek el a piacokon.
Tovább drágulhatnak az élelmiszerek, ha a csomagolások után jövőre fizetendő díjak emelkednek.
Úgy tűnik, egyre fontosabb szempont a vásárlók számára a honi eredetet tanúsító védjegy.
Kínából 20 százalékkal több (26,5 ezer tonna) fokhagyma érkezett, Egyiptom a második legjelentősebb beszállító.
Növelni kell a helyben termelt termékek előállítását és a termelők termékeinek a rövid ellátási láncokon keresztüli eladását.
A közel 170 ezer szakmai látogatót vonzó esemény a magyar exportképes vállalkozások számára is rangos megjelenési lehetőség.
Minden lehetőségünk adott, hogy meghatározó szereplői legyünk az európai paradicsomfeldolgozásnak.
Alaposan felkavarta a piacot a spanyol és olasz időjárás és az ebből fakadó terméskiesés.
Súlyos gondokkal néz szembe a magyarországi almatermelés, nem jók a kilátások a jövőre nézve.
A versenyhatóság továbbra is kiemelt figyelmet fordít az élelmiszeripari vertikumra, versenypártolási javaslataival védi a magyar családokat és nyugdíjasokat.
A fenntarthatóság, az állatjólét és az egészséges életmód is egyre fontosabb szempont a fogyasztóknak.
Amit korábban hulladéknak hívtunk, arra másodlagos nyersanyagként kell tekinteni.
A broilercsirkék tartása drámai fejlődésen ment keresztül, jelenleg azonban egyre növekvő ellenérzéseket vált ki a társadalomban.
December 3-5. között rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát Siófokon.
A folyamatos megújulás, a mindenkori piac követelményeihez alkalmazkodó hatékony válaszadás az agrárium elsődleges feladata lesz a jövőben.
A mezőgazdasági igényekre szabott vállalatirányítási rendszerek az agrárcégek legjobb eszközei lehetnek arra, hogy megőrizzék és növeljék versenyképességüket.