Elképesztő felfedezést tettek a magyar kutatók az árpával kapcsolatban
A HUN-REN ATK kutatói az árpa ellenálló képességét vizsgálták különböző kórokozókkal szemben.
A HUN-REN ATK kutatói az árpa ellenálló képességét vizsgálták különböző kórokozókkal szemben.
Hőkezeléssel tartósíthatunk és fertőtleníthetünk, célja, hogy a mikrobiológiai aktivitás gyakorlatilag megszűnjön, ellenkező esetben a termék megromlik.
A bioszén talajjavító hatásaival régóta foglalkoznak nemzetközi és magyar kutatók is.
Itt a figyelmeztetés: télen is gondoskodni kell az élelmiszerek megfelelő tárolásáról és a higiénáról, így őrizhető meg a Listeria-mentesség.
Nagyon figyelj oda, ha ilyen élelmiszereket vettél!
A nagy hidrosztatikus nyomás hatásait kutatják a MATE-n.
Az előzetes hőedzés hatékonyan javítja a fiatal gabonafélék hőtűrését.
Szalmonella miatt visszahívja tojásait az Aranykorona Zrt.
Rengeteg a kérdés, de vajon mi az igazság?
Nincs szükség extra energiára vagy permetszerre, megy ez magától!
Ausztráliában olyan intézkedéseket hoztak, amelyek Magyarországot is érintik.
Ez az afrikai sertéspestis mérlege Ázsiában.
Egy új technológiával akár 60 napig friss maradhat a tej hőkezelés nélkül is.
Fonálféreg fertőzést mutatott ki román és osztrák tételekben a Nébih.
Csökkenteni kell a veszélyes akrilamid mennyiségét.
A szakember szerint az agrár- és az élelmiszerban a kapacitásnövelő beruházások a második félévben, vagy inkább jövőre indulhatnak be.
Európában is úttörő kezdeményezés valósulhat meg 2030-ra Észak-Franciaországban.
Az út melletti szántóföldeken legelésző vadak látványa mindaddig szemet gyönyörködtető, ameddig nem tévednek a kocsi elé.
Egyre nagyobb az igény a mentes termékekre, napjainkban az emberek körülbelül 10 százalékának van szüksége arra, hogy gluténmentesen étkezzen.
A haszonnövényeink vitamintartalma folyamatosan csökken, beltartalmi értékeik már meg sem közelítik az évtizedekkel ezelőtti szintet.
A szálastakarmány-betakarítás gépeinek szerves részét alkotják cégünk kínálatában a szlovén SIP gépei.
Töprengéssel teli és nagyon elhúzódó kezdet jellemezte az idei fajtaválasztási szezont