Kiderült az igazság a magyar zöldborsóról: ha szereted, ezt tudnod kell
Az idei aszály a konzervipar teljesítményére is negatív hatással volt, gyenge zöldborsótermést vásárolhattak fel az évben.
Az idei aszály a konzervipar teljesítményére is negatív hatással volt, gyenge zöldborsótermést vásárolhattak fel az évben.
Vagdalthúst hívott vissza a Müller Magyarországon, nagy lehet a baj a termékekkel.
Most van a szezonja a baracknak paradicsomnak, szilvának, paprikának és még megannyi finomságnak, amit jól lehet tartósítani.
A HUN-REN ATK kutatói az árpa ellenálló képességét vizsgálták különböző kórokozókkal szemben.
Hőkezeléssel tartósíthatunk és fertőtleníthetünk, célja, hogy a mikrobiológiai aktivitás gyakorlatilag megszűnjön, ellenkező esetben a termék megromlik.
A bioszén talajjavító hatásaival régóta foglalkoznak nemzetközi és magyar kutatók is.
Itt a figyelmeztetés: télen is gondoskodni kell az élelmiszerek megfelelő tárolásáról és a higiénáról, így őrizhető meg a Listeria-mentesség.
Nagyon figyelj oda, ha ilyen élelmiszereket vettél!
A nagy hidrosztatikus nyomás hatásait kutatják a MATE-n.
Az előzetes hőedzés hatékonyan javítja a fiatal gabonafélék hőtűrését.
Szalmonella miatt visszahívja tojásait az Aranykorona Zrt.
Rengeteg a kérdés, de vajon mi az igazság?
Nincs szükség extra energiára vagy permetszerre, megy ez magától!
Ausztráliában olyan intézkedéseket hoztak, amelyek Magyarországot is érintik.
Ez az afrikai sertéspestis mérlege Ázsiában.
Egy új technológiával akár 60 napig friss maradhat a tej hőkezelés nélkül is.
Fonálféreg fertőzést mutatott ki román és osztrák tételekben a Nébih.
Csökkenteni kell a veszélyes akrilamid mennyiségét.
2024 októberében a magyar gazdák 36,4 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban.
Amit korábban hulladéknak hívtunk, arra másodlagos nyersanyagként kell tekinteni.
Egyre többen érzik ezt, ahogy a klímaváltozással összefüggésbe hozható természeti csapások vagy más jelenségek a mindennapok részévé válnak.
Chilében is megalakult az úgynevezett vetőmagőrök mozgalma, akik a hagyományos növényfajták megmentését tűzték ki célul maguk elé.
2025 elején kezdheti meg a működését a Cargill negyedik innovációs központja Ázsiában.
A mezőgazdasági igényekre szabott vállalatirányítási rendszerek az agrárcégek legjobb eszközei lehetnek arra, hogy megőrizzék és növeljék versenyképességüket.