Egyre több az import karfiol ezeken a piacokon: kiszorítja a hazai árut
Lengyelországban a karfiol szezonjának végéhez közeledve a hazai kínálat folyamatosan csökken.
Lengyelországban a karfiol szezonjának végéhez közeledve a hazai kínálat folyamatosan csökken.
Az áresés oka, hogy a szeptemberi és október eleji időjárás sokkal kedvezőbb volt a karfiol számára.
Lengyelország: még mindig rekord szinten a karfiol ára
Szeptember első hetében jelentős áresés történt a lengyel karfiolpiacon, de még mindig rekordmagas árakon kínálják a zöldséget.
Június elejétől kezdődően egy átmeneti ártüske alakult ki a karfiol piacán, ami a fogyasztók számára túl magasra szökött.
Nagyon korán, a megszokottnál több héttel előbb kezdődött meg az idei karfiolszezon Lengyelországban.
Olyan jelentős dolog derült ki a brokkoliról, hogy akár meg is változhat róla az emberek véleménye.
Továbbra is az egekben a karfiol ára Lengyelországban, ugyanis az egész kontinensen kevés van a termékből.
Egész Európában hiánycikk a karfiol, így a magas árak valószínűleg huzamosabb ideig nem is indulnak majd csökkenésnek.
Az importnyomás az év második felében sem csökkent, ami a felvásárlási árakat is jelentősen csökkentette.
Rekordokat dönt a karfiol nagybani piaci ára októberben Lengyelországban, és úgy tűnik, ez nem is fog változni.
A Lengyel Központi Statisztikai Hivatal szeptember 29-én adták ki a szántóföldi zöldségekre vonatkozó 2023-as termésprognózisukat.
Továbbra is szűkös a karfiol kínálata Lengyelországban, és rekord árak vannak a nagybani piacokon.
Nem minden növény szereti, ha tojáshéj kerül a környezetébe, sokaknál nagy zavart okozhat a pH-értékben.
Egy év alatt mintegy 21 százalékkal csökkent a karfiol vetésterülete Franciaországban.
Vegyes a piac az árakat tekintve, hiszen hol a magyar, hol az import áru az olcsóbb.
Míg Spanyolországban még mindig rekordmagas árak dominálnak, addig Hollandiában már megindult a csökkenés.
A brokkoli és a karfiol szinte teljesen megsemmisült.
Az év első heteiben az importált zöldségek domináltak a magyar boltokban.
Már több ezer éve fogyasztunk káposztát.
A fenntarthatóság, az állatjólét és az egészséges életmód is egyre fontosabb szempont a fogyasztóknak.
Amit korábban hulladéknak hívtunk, arra másodlagos nyersanyagként kell tekinteni.
A broilercsirkék tartása drámai fejlődésen ment keresztül, jelenleg azonban egyre növekvő ellenérzéseket vált ki a társadalomban.
December 3-5. között rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát Siófokon.
A folyamatos megújulás, a mindenkori piac követelményeihez alkalmazkodó hatékony válaszadás az agrárium elsődleges feladata lesz a jövőben.
A mezőgazdasági igényekre szabott vállalatirányítási rendszerek az agrárcégek legjobb eszközei lehetnek arra, hogy megőrizzék és növeljék versenyképességüket.