Keserű év vár ránk, ha most nem figyelünk erre
A hagyomány szerint egy évig éhezik az, aki Márton napján nem eszik libát és nem iszik újbort.
A hagyomány szerint egy évig éhezik az, aki Márton napján nem eszik libát és nem iszik újbort.
Idén is kiváló minőségű magyar libahús és -máj kerülhet az asztalokra Márton napján.
Libaételekkel, magyar borokkal és koncertekkel készül Szent Márton napjára a Skanzen.
Egyre csökken a szarvasmarha és a sertés vágások száma, a baromfié ugyanakkor egyre emelkedik.
Tíz kiállító részvételével vesz részt az Agrármarketing Centrum a Csendes-óceáni térség legnagyobb élelmiszer és ital szakkiállításán.
A hízott kacsamell kilója akár több mint 6 ezer forintba is kerülhet a magyar boltokban.
Kiváló minőségű magyar libahús és -máj kerülhet az asztalokra idén Márton napján.
Olcsóbb lesz idén a libacomb Márton napján, de a hazai lúdállomány csak lassan gyarapodik.
A lakosság pénzügyi helyzetének romlásában nem lát veszélyt a luxusterméket előállító ágazat.
Szabó Ákos, a Tranzit Csoport vezérigazgatója szerint továbbra is nehéz helyzetben van a víziszárnyas-ágazat, de így sem szabad lemondani a fejlesztésekről.
Októbertől bezáródik az amerikai export lehetősége a francia víziszárnyas-ágazat számára, amely az európai piacokon is gondokat okozhat.
Nehéz évek után végre kilábalhat a problémákból a hazai víziszárnyas-ágazat, a jövő azonban tartogat még nehézségeket.
A magyar vágott liba és kacsa nagyon erősen export orientált, nagyvonalakban azt lehet mondani, hogy 80 százaléka az külföldre kerül.
Csaknem kétszeresére emelkedett a liba ára Magyarországon, a szakemberek a fogyasztás visszaesésétől tartanak.
Folytatódik az árhorror, egekbe kúszhat fel karácsonyra az ünnepi húsok ára itthon.
Teljesen elszállt a liba ára itthon, mi lesz így az idei Márton-nappal és a hagyományos ételekkel?
Nemcsak itthon népszerűek a magyar szárnyasok.
Hízott libamáj termelésben Magyarország világelső.
A mirelit oldhatja meg a gyér hazai fogyasztást?
Emelnék az árakat a baromfitartók.
A fenntarthatóság, az állatjólét és az egészséges életmód is egyre fontosabb szempont a fogyasztóknak.
Amit korábban hulladéknak hívtunk, arra másodlagos nyersanyagként kell tekinteni.
A broilercsirkék tartása drámai fejlődésen ment keresztül, jelenleg azonban egyre növekvő ellenérzéseket vált ki a társadalomban.
December 3-5. között rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát Siófokon.
A folyamatos megújulás, a mindenkori piac követelményeihez alkalmazkodó hatékony válaszadás az agrárium elsődleges feladata lesz a jövőben.
A mezőgazdasági igényekre szabott vállalatirányítási rendszerek az agrárcégek legjobb eszközei lehetnek arra, hogy megőrizzék és növeljék versenyképességüket.