Fertőzőek lehetnek a kútvizek Magyarországon: ezt jó, ha mindenki tudja
A múltheti áradás a szemnek sokszor láthatatlan kórokozókat és szennyezéseket sodort magával a szárazföldről és a csatornarendszerekből.
A múltheti áradás a szemnek sokszor láthatatlan kórokozókat és szennyezéseket sodort magával a szárazföldről és a csatornarendszerekből.
Szennyezett genomadatok tisztítására alkalmas szoftvert fejlesztettek a Szegedi Biológiai Kutatóközpont kutatói.
Évről-évre mindig felbukkannak olyan új alapanyagok, melyek ehetőek ugyan, ám forgalmazásuk még nincsenek szabályozva.
Új technológiák alkalmazására van szükség, ha a jövőben is eredményesesen szeretnének gazdálkodni a termelők.
Hőkezeléssel tartósíthatunk és fertőtleníthetünk, célja, hogy a mikrobiológiai aktivitás gyakorlatilag megszűnjön, ellenkező esetben a termék megromlik.
Megjelent az KAP Stratégiai Tervének egyik legfontosabb eleme, az Agro-ökológiai Program részleteit bemutató kiadvány.
Most kiderült, miért éri meg mikrobiológiai termékeket alkalmazni a növénytermesztés során.
Bioalapú, biológiailag lebomló és komposztálható műanyagok rendszere, csomagolási alternatívák
Így csökkenthetjük hosszú távon inputanyag szükségleteinket.
Egyes baktériumtörzsek már az élelmiszerláncban is megjelentek.
Világhírű felfedezés.
Így lehet fenntartani és megőrizni termőtalajaink egészségét.
Akár 24 órára rövidülhet a szalmonella-vizsgálat.
Bolygónkról évente 75 milliárd tonna termőföld tűnik el. A kutatások sokkoló adatokra mutatnak rá.
Sokan vélik úgy, hogy kis kertben nem férnek el gyümölcsök, pedig van választék bőven.
Amit korábban hulladéknak hívtunk, arra másodlagos nyersanyagként kell tekinteni.
Egyre többen érzik ezt, ahogy a klímaváltozással összefüggésbe hozható természeti csapások vagy más jelenségek a mindennapok részévé válnak.
Chilében is megalakult az úgynevezett vetőmagőrök mozgalma, akik a hagyományos növényfajták megmentését tűzték ki célul maguk elé.
2024 októberében a magyar gazdák 36,4 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban.
A mezőgazdasági igényekre szabott vállalatirányítási rendszerek az agrárcégek legjobb eszközei lehetnek arra, hogy megőrizzék és növeljék versenyképességüket.