Kemény számok láttak napvilágot a mezőgazdaság elmúlt 20 évéről
Jelentősen megnőtt a mezőgazdasági termelés értéke az elmúlt húsz évben, a foglalkoztatottságban viszont komoly visszaesés volt megfigyelhető.
Jelentősen megnőtt a mezőgazdasági termelés értéke az elmúlt húsz évben, a foglalkoztatottságban viszont komoly visszaesés volt megfigyelhető.
Lezajlott a NÉGYOSZ munkakonferenciája, új párbeszéd indult a növényi alapú táplálkozásról.
Hevesben indult el az idei Európai Mézes Reggeli Program, melyhez Magyarország 2014-ben csatlakozott.
Megdöbbentő mértékű pazarlásról tanúskodnak egy menzán végzett felmérés eredményei.
Több száz, ha nem több ezer seregélyből álló raj randalírozott Székesfehérvár belvárosában.
Míg a korábbi években a faj csupán elvétve volt jelen, 2022-re a parti régió fogásainak csaknem a 20 százalékát ez tette ki.
Városi virágágyi kiültetésekben is gyakran találkozunk a kakastaréjjal, vagy más néven a celosiával.
A konyhakertben általában zöldségeket, gyógy-, és fűszernövényeket tartunk, pedig lehetne mást is.
Az élelmiszeripar szakember-utánpótlását segítő magyar-szerb határmenti projekt indult.
Meghosszabbítják a hőségriasztást az ország egész területén péntektől vasárnap éjfélig.
A hagyományos húsipar fenntarthatóságát kell támogatni a mesterséges húsokkal szemben.
A levéltetvek igen gyakori és bosszantó károsítói a díszkertnek és a konyhakertnek egyaránt.
A csíráztatott magvaknak és az azokból készült termékeknek fontos élettani jelentősége van.
Több milliárd ember élelmezéséhez járul hozzá a világon a krumpli, ez a fontos haszonnövény.
A madarak védelme érdekében földkábelbe fektette az E.ON a szabad vezetékeket a pusztazámori hulladéklerakónál.
A jövőben egyre nagyobb szerepe lehet a mikroalgáknak az egészséges táplálkozásban.
Február végéig érdemes elkészíteni és kihelyezni a méhecskehoteleket, amikkel a lakosság is sokat tehet a beporzó rovarok védelméért!
Régi kérdés, hogy mennyit veszítenek tápértékükből a fagyasztóban tárolt ennivalók – a jelek szerint örülhetünk.
Hazánkban egyelőre csupán ötezer hektáron alkalmazzák az úgynevezett talajmegújító gazdálkodást.
A hagyományosan nagy mennyiségben fogyasztott húsfélék mellett nem kéne messzire menjünk, ha valami rendhagyóbbat szeretnénk enni.
A fenntarthatóság, az állatjólét és az egészséges életmód is egyre fontosabb szempont a fogyasztóknak.
Amit korábban hulladéknak hívtunk, arra másodlagos nyersanyagként kell tekinteni.
Nem volt zökkenő- és feszültségmentes az új Közös Agrárpolitika első éve sem Magyarországon.
A broilercsirkék tartása drámai fejlődésen ment keresztül, jelenleg azonban egyre növekvő ellenérzéseket vált ki a társadalomban.
December 3-5. között rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát Siófokon.
A mezőgazdasági igényekre szabott vállalatirányítási rendszerek az agrárcégek legjobb eszközei lehetnek arra, hogy megőrizzék és növeljék versenyképességüket.