Változás a magyar feldolgozóiparban: érdekes számok láttak napvilágot
Az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása 0,2 százalékkal mérséklődött az előző év azonos hónapjához képest.
Az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása 0,2 százalékkal mérséklődött az előző év azonos hónapjához képest.
Rekordmennyiségű hazai termesztésű zöldség került a boltláncokba Magyarországon.
A KSH becslései szerint az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártásában nőtt a termelés volumene.
Az előző évivel csaknem megegyező almatermés várható, az egyes régiók között jelentős különbségekkel.
Hiába fejlődik az európai uniós tagállamok haltermelése, egyelőre a nyomába se érhet Norvégiának.
A dán mezőgazdasági termelés visszaesésével járhat az ágazat által kibocsátott szén-dioxidra kivetendő adó.
2023-ban mintegy 6,5 százalékkal bővült a mezőgazdasági kibocsátási értéke Magyarországon.
Szeptemberben 15,7 százalékkal csökkent a hazai húsfeldolgozás az egy évvel korábbihoz képest.
Az előrejelzések szerint a baracktermelés 401 000 tonnával 3,7 millióra emelkedik az EU-ban.
2022-ben több mint 65 millió euró értékben importáltak tejet Romániába a magyar cégek.
Megjelent a következő szezonra vonatkozó előrejelzés az északi félteke alma- és körtetermésére.
A világ almatermelése a 2022/23-as szezonra az előrejelzések szerint 4,3 millió tonnával csökken.
Nőtt az Európai Unióban a paradicsom ára, ami negatív hatással lehet a fogyasztásra is.
Egyre kedveltebbek a prémium és szuperprémium kategóriájú sörök a magyarok körében.
A regionális élelmiszertermelés környezetvédő és növeli a belföldi hozzáadott értéket.
Aggasztó hírek érkeztek a magyarok egyik kedvenc zöldségéről, de vajon kell-e hiánytól tartani?
Komoly nehézségeket jelentenek a francia zöldség- és gyümölcstermesztők számára az elszálló energiaárak.
Eddig tartott az olcsó energia és az olcsó élelmiszerek kora, a jövőben mindenért magasabb árat kell majd fizetnünk.
Súlyos gondokat okoz az energiaválság a magyar termelőknek, ugyanakkor hasznot is húzhatnak még belőle.
Ha nem teszünk a klímaváltozás ellen, az emberiség végleg elbúcsúzhat a csokoládétól.
A fenntarthatóság, az állatjólét és az egészséges életmód is egyre fontosabb szempont a fogyasztóknak.
Amit korábban hulladéknak hívtunk, arra másodlagos nyersanyagként kell tekinteni.
A broilercsirkék tartása drámai fejlődésen ment keresztül, jelenleg azonban egyre növekvő ellenérzéseket vált ki a társadalomban.
December 3-5. között rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát Siófokon.
A folyamatos megújulás, a mindenkori piac követelményeihez alkalmazkodó hatékony válaszadás az agrárium elsődleges feladata lesz a jövőben.
A mezőgazdasági igényekre szabott vállalatirányítási rendszerek az agrárcégek legjobb eszközei lehetnek arra, hogy megőrizzék és növeljék versenyképességüket.