Tilalom lépett életbe Magyarországon: ez várható június 14-től

Tilalom lépett életbe Magyarországon: ez várható június 14-től

MTI
Erdőlátogatási tilalmat rendelt el a Gemenc Zrt., a tiltás szinte a teljes Gemenci erdőre, valamint Mohács és Paks környékén a Duna hullámterében lévő erdőterületekre és az erdőterületek közötti egyéb, erdőgazdálkodási tevékenységet szolgáló földterületekre - közölte a Gemenc Zrt. A megjelölt időszakban csak a Duna fővédvonalán kívüli erdőterületek látogathatók.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az erdőlátogatási tilalom időszakában a területen történő mozgáshoz a Gemenc Zrt. engedélye szükséges. A tilalom az egyéni és csoportos vízitúrákra is vonatkozik - közölték. A tájékoztatás szerint a Gemenc Zrt. pörbölyi Ökoturisztikai Központja és Keselyűs közötti, csaknem 18 kilométer hosszú árvízvédelmi töltésen kerékpárral és gyalogosan is lehetőség van a túrázásra. Nem lehet azonban túrázni az Alföldi Kéktúra Pörböly-bajai átkelés közötti szakaszán. Ezen kívül az ökoturisztikai központ mellett található vadmegfigyelő is látogatható. Június 7-től szünetel a menetrendszerinti vonatközlekedés a Gemenci Állami Erdei Vasút teljes szakaszán - emlékeztettek a közleményben.

EZ IS ÉRDEKELHET
Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 29. 16:01