Fontos projekt indult a hazai kis- és közepes vállalkozások számára

Fontos projekt indult a hazai kis- és közepes vállalkozások számára

MTI
Elindult a célzott vállalkozásfejlesztési szolgáltatások biztosítása a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) számára című projekt a Ginop Plusz program keretében - mondta a Miniszterelnökség gazdaságfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára csütörtökön a Ferzol Kft. tápiószőlősi üzemében.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Greinstetter Balázs a projekt nyitóeseményén ismertette: a kormány gazdaságfejlesztési ügynöksége, az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. felügyeletével indulnak el az új vállalkozásfejlesztési támogatások, a Ginop Plusz keretében a 2021-2027-es programozási időszak társfinanszírozásában összesen 2300 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre. Emlékeztetett, hogy a Ginop Plusz program elődjéhez, a Ginop Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programhoz hasonlóan a legnagyobb költségvetésű hazai operatív program, amely jelzi a kormány elkötelezettségét a hazai vállalkozások versenyképességének fokozásában és a fenntartható foglalkoztatás fejlesztésében. A cél továbbra is a hazai kkv-k versenyképességének javítása a technológiaváltás támogatásával - fűzte hozzá az államtitkár.

Ismertette, hogy a Ginop Plusz öt prioritása a kkv-szektor fejlesztése, a vállalati kutatásfejlesztés, a fiatalok elhelyezkedésének támogatása, aktív munkaerőpiaci programok létrehozása, valamint a szakképzési és felsőoktatási fejlesztések ösztönzése. Kiemelte: a program révén már több ezer hazai közép- és kisvállalkozás jutott hozzá közel 400 milliárd forint fejlesztési forráshoz.

A Ferzol Kft. tagja a Modern Mintaüzem Programnak (ModeM), amelynek célkitűzése a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének javítása, a vállalkozói környezet és kultúra fejlesztése, a piachoz való magas fokú alkalmazkodás támogatása. A program szolgáltatása a mintaüzemek látogatásának lehetősége, amikor az érdeklődő kkv-k eredeti környezetben ismerhetnek meg olyan technológiákat, alkalmazott módszereket, amelyek példaként szolgálhatnak számukra. A Ginop és A Ginop Plusz programok kedvezményezettjei eredményességi kritériumok teljesítésével vehetnek részt a mintaüzem-látogatásokban. Az IFKA tájékoztatása szerint 70 szerződött mintaüzemi partneren keresztül, 2021 óta több mint 300 mintaüzemi látogatás zajlott le.

Bíró Zoltán, a Ferzol Kft. ügyvezetője a rendezvényen elmondta, hogy a 100%-ban magyar tulajdonú családi vállalkozás 1990-ben indult egy garázsból, és mára több mint 500 munkavállalót foglalkoztató, három telephellyel rendelkező nagyvállalattá vált. Az elektronikus beszámoló portál adatai szerint a Ferzol Kft. a 2022-es üzleti évet 8,6 milliárd forint nettó árbevétellel és 690 millió forint adózott eredménnyel zárta. A 2021-es üzleti évben a cég 8,36 milliárd forint nettó árbevételt és 950 millió forint adózott eredményt ért el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?