Itt a jó hír! - Elengedik a hitelkamatokat

MTI
A kamat- és egyéb hitelköltségeket is elengedi a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) azoknak a mezőgazdasági termelőknek és termelői szerveződéseknek, akik 2015 májusában a jégesők miatt kárt szenvedtek és agrár forgóeszközhitelt vettek vagy vesznek fel. A támogatás a 2015. április 30-a után esedékes kamat-, kezességi díj és egyéb költségekre vehető igénybe - akár utólag is - az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020 és az MFB TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogram 2020 keretében nyújtott hiteleknél, így a jég miatt kárt szenvedett vállalkozásoknak ezek a hitelek teljes egészében költségmentessé válnak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) a megnövelt támogatással a káresemény következtében kieső bevételek, forgóeszközök pótlását segíti. A megnövelt összegű támogatások 2015. december 7-től igényelhetők - áll a kiadott közleményben.

Az MFB Zrt. a most bejelentett támogatáson túl is kedvező konstrukcióban kínál hiteleket az agrárszektor számára. Minden agrár-hitelprogramban igényelhető állami kamattámogatás, így a hitelfelvevőnek a teljes hitelkamat 40 százalékát kell megfizetnie, amennyiben a rendelkezésére álló agrár de minimis (csekély összegű támogatási) kerete ezt lehetővé teszi. Ennek eredményeként akár 2 százalékos végső ügyleti kamaton is felvehetik a hitelt.

Az MFB Zrt. 2010 óta mezőgazdasági vállalkozások részére, hozzávetőlegesen 1400 hitelszerződésben, több mint 20 milliárd forint forgóeszközhitelt helyezett ki. A bank három, megújult hitelprogramja 2020. december 31-éig lesz elérhető. A rendelkezésre álló forráskeret 29 milliárd forint.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?