Óriási lehetőség előtt a hazai nemesítők: új piac nyílhat meg a magyar vetőmag előtt

MTI
Magyarország vetőmaggal, agrártechnológia átadásával és oktatással segíti az afrikai mezőgazdaság fejlesztését, elsőként Kenyában és Ugandában - közölte Nagy István agrárminiszter az M1 aktuális csatorna műsorában.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ezzel élelmiszerhez és munkához juttatják a helyi lakosságot, illetve helybe viszik a segítséget - közölte Nagy István. Úgy vélekedett: ily módon sokkal eredményesebben lehetne felhasználni azokat a forrásokat, amelyeket Európában a bevándorlók integrációjára fordítanak. Felhívta a figyelmet arra, hogy a program egyben óriási lehetőség a magyar növénynemesítők számára és új piac a magyar vetőmagnak is.

EZ IS ÉRDEKELHET
Ahogy azt az agrárszektor.hu is megírta, a magyar agrártárca egy afrikai mintafarm-hálózatot dolgoz ki, illetve Ugandában egy agrárképzési projektet indított annak érdekében, hogy helyben segítse a mezőgazdasági termelést. Az Agrárminisztérium és a Külgazdasági és Külügyminisztérium által kidolgozott mintafarm-hálózat segítségével a magyar technológiák, mezőgazdasági és környezetügyi fejlesztések az egyes afrikai országokban lesznek elérhetőek és bemutathatóak, támogatva ezzel a magyar vállalkozások exporttörekvéseit.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06