Most érkezett a hír: kiengedték Bige Lászlót a házi őrizetből

Most érkezett a hír: kiengedték Bige Lászlót a házi őrizetből

MTI
Véget ért Bige László házi őrizete, a Nyíregyházi Törvényszék jogerős döntése alapján 2021. április 28. napjától a műtrágyakirály semmilyen kényszerintézkedés hatálya alatt nem áll. Az Ügyészség többször is fellebbezett az I. fokú határozat ellen, a törvényszék azonban mindegyik esetben elutasította azokat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az ügyészség által vesztegetéssel és más bűncselekményekkel gyanúsított nyíregyházi cégvezető bűnügyi felügyeletét december 17-én rendelte el a Nyíregyházi Járásbíróság. A gyanú szerint Bige László egy mezőgazdasági termékeket előállító cég elnök-vezérigazgatójaként 2011 és 2018 között mintegy kétmilliárd forint kárt okozott saját cégének azzal, hogy arra utasította alkalmazottjait, a társaság termékeit valótlan okokra hivatkozva selejtesnek minősítsék és emiatt alacsonyabb áron értékesítsék a kereskedőknek.

A Nitrogénművek Zrt. közleményében azt írta, Bige László 2021. április 28. napjától a Nyíregyházi Törvényszék jogerős döntése alapján semmilyen kényszerintézkedés hatálya alatt nem áll. 2021. március 11-én a védelem indítvánnyal élt a kényszerintézkedés megszüntetése tárgyában, mely védői indokolást a Nyíregyházi Járásbíróság magáévá tett, és 2021. március 24. napján megszüntette a kényszerintézkedést.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az I. fokú határozat ellen az Ügyészség fellebbezett, majd néhány nap múlva indítványt tett a kényszerintézkedés határidejének meghosszabbítására a Nyíregyházi Járásbíróság előtt. Ezt az ügyészi indítványt a Nyíregyházi Járásbíróság elutasította, az Ügyészség azonban ez ellen a döntés ellen is fellebbezéssel élt.

A Nyíregyházi Törvényszék mind a két ügyészi fellebbezést megvizsgálva, azokat elutasítva, helybenhagyta a Nyíregyházi Járásbíróság döntéseit

 - olvasható a közleményben.

A Nyíregyházi Törvényszék szóvivője, Resán Dalma az MTI megkeresésére megerősítette, hogy a törvényszék április 28-án jóváhagyta a járásbíróság végzését, amellyel megszüntette "B.L.T. gyanúsított bűnügyi felügyeletét". A végzés indoklása szerint a bűnügyi felügyelet fenntartása már nem volt indokolt, mivel az elrendelését megalapozó tanúkihallgatásokat az ügyészség már lefolytatta. A szóvivő ismertette az ügyészségi fellebbezéseket is. Közölte: mivel a gyanúsított bűnügyi felügyeletét a bíróság korábban 2021. április 17-éig rendelte el, és addig nem született a meghosszabbításáról jogerős döntés, aznap a törvény erejénél fogva megszűnt ez a kényszerintézkedés.

Címlapkép forrása: Fotó: MTI/Balázs Attila

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?