Nagyot újított a Cerbona: 25 millió müzliszelet nagyságú napelemparkot építettek

Nagyot újított a Cerbona: 25 millió müzliszelet nagyságú napelemparkot építettek

MTI
A hazai élelmiszeriparban egyedülálló módon saját napelemparkot épített a Pest megyei Újhartyánban a Cerbona Élelmiszergyártó Kft., amely mostanra 9680 napelemével bőségesen megtermelte a 100 kilométerre lévő székesfehérvári üzemének teljes éves áramfelhasználását - közölte a társaság az MTI-vel.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A közlemény szerint a Cerbona Solar Parkot tavaly májusban helyezték üzembe, így most vonható meg a beruházás energiamérlege, amely szerint a cég évi 2,4 millió kilowattóra áramfelhasználásának a másfélszeresét, 3,6 millió kilowattnyi energiát termelt egy év alatt. Mint írták, a 25 millió müzliszeletével megegyező felületű napelempark éves termelése ezer, négyfős család áramellátására lenne elég, és 1,4 millió kilogramm széndioxid kibocsátását takarítja meg.

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

A Cerbona nemcsak gyártásának karbonlábnyomát csökkentette jelentős mértékben, hanem a fenntarthatóság másik kiemelten fontos területén, a csomagolóanyag-felhasználásban is ehhez hasonló nagy ugrásra készül. A társaság teljes fólia-csomagolóanyag felhasználásának már 2020-ban is több mint a fele újrahasznosítható műanyag volt, ezt az arányt 90 százalékra akarják emelni. Az ehhez szükséges fejlesztések a célegyenesben vannak, így a müzliszeleteknél vezetnek be új csomagolóanyagokat, amelyek tesztelése már folyik, és az élelmiszerbiztonsági okokból szükséges próbatárolások után a boltokba kerülhetnek a termékek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?