Lebukott a zöldségekkel kereskedő bűnbanda: 200 milliót csaltak el ezzel a trükkel

Lebukott a zöldségekkel kereskedő bűnbanda: 200 milliót csaltak el ezzel a trükkel

MTI
Zöldségekkel kereskedő bűnözői csoport tagjai ellen indult eljárás, akik a gyanú szerint több száz millió forint értékben árusítottak úgy petrezselymet és fokhagymát, hogy beszerzéseiket fiktív számlákkal fedezték, és kétszázmillió forint áfát csaltak el - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-t.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Barnáné Horváth Melinda, a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense közölte: a gyanúsítottak Lengyelországból és belföldről vásároltak petrezselymet, valamint fokhagymát. A zöldségeket strómanok nevén lévő cégeken futtatták át, majd különböző vállalkozások nevében hozták forgalomba. A termékek a Szegedi Nagybani piacon is felbukkantak. A nyolcszázmillió forint értékű fiktív számlákat egy dél-alföldi garázsban állították ki, majd felvitték a NAV rendszerébe. A valótlan iratokkal mintegy kétszázmillió forint áfát csaltak el - ismertette.

Jön az agrárium csúcseseménye, az Agrárszektor Konferencia!

December 9-10-én rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely ma a hazai agrárium csúcseseményének számít. A kétnapos rendezvény napirendre tűzi azokat a legaktuálisabb és legforróbb témákat, amelyek döntően befolyásolják az agrárgazdasági szereplők üzleti-gazdálkodási tevékenységének eredményességét. A konferencia egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük nyílik networkingre és kapcsolatépítésre is, és az esemény színvonalát rangos szakmai díjátadó is emeli. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, jöjjön el a Portfolio Agrárszektor Konferenciára december 9-10-én.

EZ IS ÉRDEKELHET

A pénzügyi nyomozóknak sikerült lefoglalniuk egy éppen értékesített fokhagymaszállítmány teljes értékét, az egyik cég számlájáról és a fiktív bizonylatok kiállítását koordináló könyvelő széfjéből pedig több millió forintot. A lefoglalt összeg elérte a húszmillió forintot. A NAV munkatársai tizenöt helyszínen kutattak és foglaltak le bizonyítékokat. A könyvelőt bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették. Az ügyben eddig nyolc ember ellen indult eljárás.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?