Ide áramlik ki a magyar termékek java: te gondoltad volna?

Ide áramlik ki a magyar termékek java: te gondoltad volna?

MTI
2024. augusztusban az export euróban számított értéke 4,1, az importé 4,2 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakihoz képest. A termék-külkereskedelmi egyenleg 10 millió euróval romlott - jelentette hétfőn első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A konferenciára idén először 0. nappal is készülünk!

Regisztráljon most még EARLY BIRD áron! 

A külkereskedelmi termékforgalom szintje az exportoldalon 7,8, az importoldalon 12 százalékkal alacsonyabb volt az előző havinál. Augusztusban a kivitel értéke 10,9 milliárd eurót (4305 milliárd forintot), a behozatalé 10,2 milliárd eurót (4040 milliárd forintot) tett ki. A termék-külkereskedelmi egyenleg 671 millió euró (265 milliárd forint) volt. A kivitel 75, a behozatal 70 százalékát az EU tagállamaival (EU27_2020) bonyolította le Magyarország. A külkereskedelmi termékforgalom augusztusi részletes adatait október 31-én közli második becslése alapján a KSH.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?