Landini 8-as széria – már 300 LE felett

Landini 8-as széria – már 300 LE felett (x)

agrarszektor.hu
A 2023-as év fontos mérföldkő, a Landini márka életében, ugyanis piacra dobta az első 300 LE teljesítmény feletti nagy traktorát.

A 8-as sorozatban 2 modell érhető el 310 és 264 LE teljesítménnyel, az eddigi 240 LE teljesítményű 7-es sorozatú traktortól veszi át a zászlóshajó szerepét. A nagyobb teljesítményű 8-310-es kétféle kivitelben érhető el a maximális teljesítményt megtestesítő Dynamic és a gazdaságosabb Active felszereltségi szinttel.

FTP motorok – a maximális teljesítményért

A Stage V-ös károsanyag-kibocsátási szabványnak megfelelő új LANDINI 8-as traktorcsaládot az új FPT NEF 6,7 literes, 6 hengeres turbómotorok hajtják, 24 szelepes technológiával és elektronikus Common Rail befecskendező rendszerrel. A motorok egy robusztus alvázban találhatók, ami segít csökkenteni a fülkében a zaj- és rezgésszintet, ideális súlyelosztás biztosít, növelve ezáltal az első tengely tapadását is.

 

V-SHIFT fokozatmentes sebességváltó, magas hatásfokkal és sima vezetési élménnyel

A ZF - TMT32 gyártmányú V-Shift fokozatmentes sebességváltó erősségei közé tartozik a nagy teljesítmény, az üzemanyag-takarékosság, a zökkenőmentes vezetési élmény és a biztonság. A hajtómű 4 beállítható sebességtartományban üzemel teljesen fokozatmentesen.

A V-Shift váltó lineárisan változó vagy állandó haladást biztosít, a rögzítőfék felengedése után és a haladási irány kiválasztásával már gyorsíthatunk is, akár az EasyPilot joystick vagy a pedál használatával. A végsebességet 40 km/h esetén 1300 1/min motorfordulaton, míg 50 km/h végsebesség esetén 1580 1/min motorfordulaton tartja. Ehhez a takarékos üzemeltetéshez párosul a nagy, 550 literes üzemanyag és a 71 literes AdBlue tartály.

Erős hidraulika rendszer

A traktor hidraulika rendszere minden esetben zárt központú és terhelés érzékelő, axiáldugattyús LS szivattyút kapott. A kihelyezett szelepek és a függesztőkarok működtetését egy 215 l/min teljesítményű UltraFlow szivattyúval ellátott hidraulika rendszer látja el olajárammal. Egy másik 115 l/min teljesítményű szivattyú felel a kormányzás és egyéb hidraulikus funkciók működtetéséért. A függesztő szerkezet kapacitása 12.000 kg, alapesetben Cat 3-as csatlakozókkal.

Felszereltségi szintek és Fedélzeti technológiák

Felszereltségi szint a 8-270 modell esetén csak Dynamic, míg a 8-310-es modell elérhető Active és Dynamic kivitelben is. A Dynamic esetében a traktor alapfelszereltségébe tartozik a nagy teherbírású első híd rugózás, az 5.000 kg kapacitású front hidraulika, hátul 4, míg elől 3 kihelyezett szelep, mechanikus helyett hidraulikus-félaktív kabinrugózás és 20 LED lámpa.

A 8-as sorozat traktorai minden esetben Blue Icon kivitelben érkeznek, a Landini metálkék fényezésével és matt fekete felnijeivel.

Az újonnan bevezetett EazyGrip központi gumiabroncs-szabályzó rendszernek köszönhetően a közútiról a szántóföldre való átállás immár hatékonyabb és eredményesebb, mely opció a Data Screen Managerből kényelmesen kezelhető. A rendszer szabályozza a nyomást, és automatikusan leáll, ha eléri az előre beállított szintet, csökkentve a talajtömörödést, az üzemanyag-fogyasztást, a gumiabroncsok kopását és optimalizálva a talaj termelékenységét.

Említésre méltó még a Landini Fleet Management (flottakövető) rendszer, amellyel élőben lehet nyomon követni a traktor mozgását, munkavégzését, üzemanyag-felhasználását, üzemi paramétereit, egyúttal ezeket digitálisan lehet naplózni, a hatékony használat érdekében. A szerviz periódusokról és esetleges figyelmeztetésekről is időben értesítést küld az üzemeltető számára.

A gépek az AXIÁL Kft. kínálatában elérhetőek, bővebb információért forduljanak a területileg illetékes gépértékesítő kollégákhoz!

(x)

Címlapkép forrása: Egyéb
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 28. 14:31